Medya
25 Tem 2015 11:59 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:45

Akşam’ın genel yayın yönetmeninden HDP liderine sert çıkış: Siyasi cübbeli terörist

Akşam Gazetesi genel yayın yönetmeni Murat Kelkitlioğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için 'siyasi cübbeli terörist' ifadesini kullandı.

Akşam gazetesinin genel yayın yönetmeni Murat Kelkitlioğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a bugünkü yazısında Demirtaş’a şu ifadelerle yüklendi: “Kobani’yi bahane ederek insanları sokağa döken, 50’den fazla Kürt vatandaşın ölümüne neden olan sanki o değil.  Suruç’taki 32 kişinin katledilmesinden sonra “Kürt halkı kendi güvenliğini kendi sağlamaya çalışsın” diyen sanki o değil.”

Bu açıklamanın mealinin ‘Silahlanın’ demek olduğunu, bunu yazınca, ‘Havuz medyasındaki alçaklar’ olduklarını belirten Kelkitlioğlu, “Bir alçak arıyorsanız aynaya bakın” ifadesini kullandı.

Kelkitioğlu, savcıları göreve çağırmayı da ihmal etmedi: “Bugüne kadar ağzından çıkan militarist söylemler nedeniyle çok büyük acılara neden olduğun için senden hesap sormak isteyecek savcılar da çıkacaktır. Bu yazıyı suç duyurusu sayabilirler.”

İşte Kelkitlioğlu'nun bugünkü yazısı:

Özgürlük kavramını ağzından düşürmeyenlerin Akşam'la beraber hedef gösterdiği Star Gazetesi'ne yönelik bombalı saldırı son anda önlendi. O bomba patlasaydı, 'barış' diyerek sırtını terör örgütüne dayadığını gururla açıklayanlar ne diyecekti? Yine kendilerini cici çocuk ilan eden Doğan Medyası'na mı sığınacaklardı? Ağzına pelesenk yapmış "Havuz medyası aşağı, havuz medyası yukarı." Allah'tan sizin gibi "terör lobisi"  değiliz... Ne zaman bir kurşun sıkılsa, bombalama olsa, katliam yapılsa hemen gazete sütunlarında, TV ekranlarında beliriyor. 

Kobani'yi bahane ederek insanları sokağa döken, 50'den fazla Kürt vatandaşın ölümüne neden olan sanki o değil. Daha sonra boncuk boncuk terlesen ne gam!

ALÇAK DİYEN AYNAYA BAKSIN

Suruç'taki 32 kişinin katledilmesinden sonra "Kürt halkı kendi güvenliğini kendi sağlamaya çalışsın" diyen sanki o değil. Bu açıklamanın meali, "Silahlanın" demek değildir de nedir? Bunu yazınca, "Havuz medyasındaki alçaklar" oluyoruz. Bir alçak arıyorsanız aynaya bakın.

Kandan beslenerek, silah tehdidiyle ve yarım akıllı Nişantaşı tayfasının verdiği oylarla aldığınız yüzde 13 sizi kurtaramaz. Ben Diyarbakır'daki gözü yaşlı annelerin ne istediğini çok iyi biliyorum. Bölge insanının bugün neden olduğunuz terör ortamından ne kadar rahatsız olduğunu sizden daha çok hissediyorum.

HALK BEDELİNİ SANA ÖDETİR

Sadece silahların çıktığı ortamlarda, saklandığın ininden çıkıp, milleti tahrik edip, sonra saklandığın yere girmekle olmaz. Bu halk, bunun bedelini sana ödetecektir.

Ve inan! 

Bugüne kadar ağzından çıkan militarist söylemler nedeniyle çok büyük acılara neden olduğun için senden hesap sormak isteyecek savcılar da çıkacaktır. Bu yazıyı suç duyurusu sayabilirler.