Medya
17 Oca 2016 15:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:18

Akşam'dan kovulan Gülay Göktürk'e yeni transfer teklifi!

Ethem Sancak'ın sahibi olduğu Akşam gazetesinden kovulan Gülay Göktürk'ün, Erdoğan'a “daha yakın” bir yerden transfer teklifi aldığı ortaya çıktı.

Ethem Sancak’ın sahibi olduğu Akşam gazetesinden kovulan Gülay Göktürk’ün, Erdoğan’a “daha yakın” bir yerden transfer teklifi aldığı ortaya çıktı. Milliyet gazetesi yazarı Nagehan Alçı, Göktürk’ün Turkuvaz medya grubundan (Sabah / ATV / A Haber) teklif aldığını bugünkü köşesine taşıdı.

İşte Alçı’nın Milliyet’teki köşesinden ilgili bölüm:

“(…) İşte böyle bir kalem olan Gülay Göktürk’ü Tayyip Erdoğan’ın ve Erdoğan’a çok yakın olan Serhat Albayrak’ın kovdurduğu gibi tamamen yalan ve iftira laflar yayıldı geçtiğimiz birkaç gün içinde. Bu şekilde kimilerinin Gülay Hanım’ı da yanlış enformasyonla etkilemeye çalıştıklarını biliyorum. Maalesef bazı gazeteci meslektaşlarımız arasında Erdoğan takıntısının yanında çok ciddi bir Berat ve Serhat Albayrak takıntısı oluşmaya başladı. Daha önce de alakasız olaylara Berat ve Serhat Albayrak’ın ismini karıştırarak kendilerine pozisyon almışlardı. O dönemde bir şey yazmamayı tercih etmiştim ama artık bu son olay bardağı taşırdı. Zira yapılan kara propagandanın tam aksi bir durum söz konusu. Bırakın kovdurmayı, Gülay Göktürk’e sahip çıkan isim Serhat Albayrak. Bildiğiniz gibi, Albayrak Turkuvaz medya grubunun CEO’su ve bu medya grubu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tartışmasız en yakın grup. Albayrak da Türk medyasında Cumhurbaşkanı’na en yakın isim.

Birkaç gün önce bu medya grubunun hem televizyon hem gazete ayağından Gülay Göktürk’e iş teklifi gitti ve Göktürk bu grupta çalışmaya davet edildi. Buna rağmen hâlâ bu yalanlar nasıl söylenebiliyor ve iftiralar atılabiliyor anlamıyorum. Hem Recep Tayyip Erdoğan’la hem de Erdoğan’ın ailesiyle ilgili yorumlar ve eleştiriler yapılırken objektif gerçeklere dayanma ilkesini rafa kaldırmak belli çevrelerde kural haline mi geldi?

Öte yandan, Gülay Hanım’ın birkaç ay öncesinden artık yazmaya ve TV’de program yapmaya son verip emekli olmak ve keyif yapmak istediğini biliyorum. Fakat ben bir okuru ve izleyicisi olarak yazmaya ve konuşmaya devam etmesini ve Serhat Albayrak’ın teklifini kabul etmesini çok isterim. Gülay Hanım’ın olmadığı bir Türk medyası eksik kalacaktır.”