Medya
13 Haz 2011 10:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:27

AKŞAM'DA HANGİ YAZAR İDDİAYI KAZANDI HANGİSİ ÖZÜR DİLEDİ?

Akşam Gazetesi yazarları seçimlerde MHP'nin alacağı sonuç için iddiaya girmişti?

Akşam yazarı Burhan Ayeri köşesinde, gazetesinden Oray Eğin ile bir polemiğe girmiş ve MHP'nin barajı rahat geçeceğini yazmıştı.

Eğin ise köşesinde bu tahminin kendi mahallesine bakarak yapılmış olduğunu söyleyerek MHP'nin barajı geçemeyeceğini ileri sürmüştü.

Seçim yapıldı, sandıklar açıldı ve MHP barajı geçti. Bugün iki yazar da köşesinde bu polemiğe değindi ve MHP'nin oy oranını yorumladı.

AYERİ BAHSİ KAZANDIĞI İÇİN MUTLU

Ayeri "MHP Bağımlı medyanın ağız birliğiyle pompaladığı ''Yüzde 10'u bulmaları hayal'' şeklindeki psikolojik bombardımandan da kurtulmasını bildiler" dedi ve şöyle devam etti:

Köşemizde sıkça tekrarladığımız bir iddiayı hatırlatmak istiyoruz; ''MHP çıtayı çok rahat geçer''. Doğrusu Oray Eğin'in ''Burhan Ayeri'ye katılmıyorum'' diyerek girdiği bahsi kazanmaktan ayrıca mutluyuz.

ORAY EĞİN ÖZÜR DİLEDİ

Oray Eğin de köşesinde seçim sonuçlarını yorumlarken "Köşe yazarlarının kendi mahallelerine bakarak yanılmalarına yine tanık olduk. CHP seçmeninin sadece miting meydanlarına, sosyal medyaya bakarak projeksiyon yapmalarına da. Sürpriz beklemiyordum" dedi ve Ayeri ile olan polemiğini şöyle yazdı:

"Sadece Burhan Ayeri'ye özür borcum var. MHP barajı geçti."