Medya
21 Tem 2014 09:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:28

Akşam yazarından bomba iddia: Cemaat Ekim'de yeniden saldıracak!

Akşam gazetesi yazarı Emin Pazarcı, cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası cemaatin HSYK üzerinden yeni bir savaşa başlayacağını ileri sürdü.

Akşam gazetesi yazarı Emin Pazarcı, Fethullah Gülen'in Filistin'de ölenler için yayınladığı taziye mesajı üzerinden Erdoğan'ı eleştirenlere sert dille yüklendi.

"Haşhaş kafalılar" başlıklı bugünkü yazısında Emin Pazarcı, cemaatin hükümete karşı yeni bir saldırı hazırlığında olduğunu ileri sürdü ve tarih verdi: Ekim 2014!

İşte Emin Pazarcı'nın bugünkü yazısından çarpıcı bölümler...

"...

Bütün hayatlarını ve iradelerini belli bir merkeze teslim edenler, aynaya bakar gibi ve tükürürcesine ona buna yükleniyorlar… Peşlerinde de herkese ve her şeye karşı çıkan müzmin muhalifler var! Dün hepsi savaş karşıtıydı; bugün “savaş çığırtkanlığına” soyundular. Dün, “Suriye’den size ne” diyorlardı. Oradaki zulme ve katliamlara seyirci kalınmasını savunuyorlardı. Bugün, taktik değiştirdiler, “İsrail’in durdurulmasından” söz ediyorlar! Tam sınırdalar, biraz daha ileri gitseler, “Ordu İsrail’e” diyecekler.

Amaçları belli…

Öyle ya da böyle Hükümet’i sıkıştırmak; Başbakan Erdoğan’ı yaralamak… Dün öyle gerekiyordu, bugün de böyle!

GÜLEN'E AĞABABASI BENZETMESİ

Bunlar bağırırken, ağababaları da göstermelik bir açıklama yapıyor. Gazze’de katledilenler için bir “taziye mesajı” yayımlıyor.
Ama sadece taziye mesajı!

İçinde İsrail’e yönelik ciddi bir kınama yok. İsrail vahşetine herhangi bir vurgu da yer almıyor. Sadece ölen Filistinlilere başsağlığı dileniyor. Belli ki, yasak savmak için kaleme alınmış bir metin.

CEMAATTEN YENİ PLAN

Gerçekleştirdikleri operasyonlar ve sandıkta alamadıkları sonuca, yeni planlarla sağlamanın hayallerini kuruyorlar. Önce Yargıtay’da bir mücadeleye giriştiler…
Şimdi de HSYK seçimlerine hazırlanıyorlar. Üstelik bu defa işi son derece sıkı tutuyorlar. Çünkü HSYK seçimlerini kendileri açısından bir “var oluş, yok oluş meselesi” olarak görüyorlar.

İçlerinde açıkça dile getirenler bile var:

Ekimde görüşürüz!

HSYK’da hedefledikleri tablo oluşursa, Türkiye’yi ele geçireceklerini düşünüyorlar. Sandıktan çıkan sonucu ve vatandaşın verdiği oyları by-pass edebileceklerine inanıyorlar. Yeni bir “yargı darbesine” hazırlanıyorlar. Bu oyuna gelecek hâkim ve savcılarımız var mıdır, sayıları ne kadardır, bilemiyorum. Ancak, son derece sıkı ve sistemli bir çalışma içindeler.
Sessiz ve derinden, Türkiye’nin başına yeni çoraplar örmeye çalışıyorlar!