Polemik & Kulis
15 Mar 2011 13:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:08

AKŞAM YAZARI NAGEHAN ALÇI'DAN MÜTHİŞ HATA! ALÇI OLMAYAN HANGİ YASAĞI KÖŞESİNE TAŞIDI?

MEDYARADAR/ÖZEL-Akşam Gazetesi yazarı Nagehan Alçı, bugünkü köşesinde çok vahim bir maddi hataya düştü.. Nasıl mı?

Akşam Gazetesi yazarı Nagehan Alçı, bugünkü köşesinde ABD’nin Libya’ya uçuş yasağı getirdiğini iddia etti.. Ancak böyle bir yasağın söz konusu olmadığı ortaya çıktı..

İşte Alçı’nın bugünkü köşe yazısı :

Suriye’yi kim durduracak?

Libya’da durum her geçen gün vahimleşiyor. Zorba Kaddafi kendi halkına adeta soykırım uyguluyor ve bütün dünya bu vahşeti seyrediyor. ABD uçuş yasağı gibi önlemler getirdi getirmesine ve ’Libya’ya askeri müdahale yapılsın mı?’ diye tartışıyor ama bu tartışmalar her gün yüzlerce insanın öldüğü ve herkesin bu tabloyu uzaktan seyrettiği gerçeğini değiştirmiyor.

***
Hadi ABD ve Arap ligi sırf bir şeyler yapıyor görünmek için önlemler paketi üzerinde tartışıyor diyelim... Peki ya Türkiye’nin son dönemdeki ’en yakın dostu’ Suriye ne yapıyor? Kaddafi’ye silah satma planları! Çeşitli kaynakların iddiasına göre Libyalı devlet yetkilileri birkaç gündür Halep ve çeşitli liman bölgelerinde görüşmeler yapıyor ve silah ve mühimmat taşıyan gemilerin Libya’ya sevki için görüşüyor. Suriye bu iddiaların asılsız olduğunu ileri sürse de Beşar Esad ile para pazarlığı yapıldı bile. Pazarlıkta el sıkışılmış olmalı ki Suriye lideri silah ve malzemelerin tedariki ve sevki için gerekli mevkilere talimat verdi. Yani Arap dünyasında diktatör bir rejimin devamı, insanların katli ve bunlar üzerinden para kazanmak için yeşil ışık yaktı Suriye!

***
Böyle bir barbarlığa ortak olmanın sebepleri malum: Kendi ülkesine de sıçraması olası bir ayaklanmadan korkmak, maddi çıkar sağlamak ve otoriter rejimlerin yıkılmasına karşı durmak.

***
Kısacası Erdoğan’ın ’dostum’ dediği Beşar Esad, Kaddafi’nin zulmünün devamı için devrede. Başbakan dostuna bir uyarı yapmayacak mı? Bunu engellemek adına Türkiye derhal harekete geçmeyecek mi?  Şayet bölgede son dönemde nüfuzumuz arttıysa o nüfuzu kullanmanın tam zamanı. Libya’daki vahşeti uzaktan izlemek Müslüman dünyada etkin bir güç olan bize hiç yakışmıyor...

Nagehan Alçı/Akşam