Medya
31 Eki 2010 08:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:45

AKŞAM YAZARI ÇANKAYA RESEPSİYONUNDA NELERİ YAPMADIĞI İÇİN HAYIFLANDI?

Akşam Gazetesi yazarı Özlem Çelik, Çankaya resepsiyonunda nelere yapmadığı için pişman oldu?

Köşk'te keşke şunları yapsaydım

Keşke elini sıkarken doğum gününü kutladığım Cumhurbaşkanı Gül'e muzip bir hediye götürseydim.

Keşke Tarım Bakanı Mehdi Eker'i et, domates fiyatı konusunda bunaltacağıma tebdil-i kıyafet Köşk'e gelen ünlü rap sanatçımızın 'Ceza Sahası'na dalsaydım...

Keşke 'farklılıklarımız zenginliğimizdir' diyen AK Partililere, 'Neden Mercan Dede'nin saç modelini denemiyorsunuz?' diye sorsaydım.
Keşke doğumdan 20 gün sonra bile sıfır beden görünen Zeynep Babacan ile karşılaşmasaydım.

Keşke asker gelecek mi diye sağa sola koşturup herkesi soruya boğacağıma bazı meslektaşlarımı örnek alıp medya patronlarının yanını mesken tutsaydım.

Keşke Meclis Başkanvekili Meral Akşener'e nasıl olup da 15 yıl öncekinden genç göründüğünü sorabilseydim ve hemen ilgili adresleri alsaydım.
Keşke 'Neden twitter'da bana hakaret edenlere destek veriyorsunuz?' dediğim Nazlı Ilıcak, 'Ay o sen miydin? Vallahi anlamadım' diyene kadar ona yüklenmeseydim.

Keşke Fatih Altaylı'ya 'Ya şu Cübbeli midir nedir, o adamı ekrana çıkarıp durmayın, sinirimiz bozuluyor' derken bizi can kulağıyla dinleyen Turgay Ciner'i görünce lafı kıvırabilseydim.

Keşke resepsiyonun en sempatik çifti olan Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ve eşini röportaj için ikna etmeye çalışırken 'Size hayranım, röportaj yapmamız lazım' demek yerine daha akıllıca bir yol seçseydim.

Keşke Başbakan Erdoğan'a, 'Bu ara Beşiktaş pek de iyi gitmiyor' dediğinde cesaretimi toplayıp, 'Fener de pek parlak değil' cevabını verebilseydim.

Keşke Başbakan'la sohbetimiz sırasında 'Efendim görüyorsunuz, haber almaya çalışıyorlar' diye araya giren Mehmet Metiner'e 'Biz gazeteciler haber yapmasak siz neyi konuşacaksınız?' diye lafı yapıştırsaydım.
Olay şöyle gerçekleşti... Başbakan, Murat'a beni sormuş. Salonun bir ucundan koşarak yanına gittim. Gülerek, 'Siz görüşebiliyor musunuz karı-koca?' dedi. ' Bir evde iki gazeteci ne kadar görüşebilirse' diye yanıtladım. Fırsatı yakalamışken herkesin merak ettiği o soruyu sordum, 'Sayın Başbakan, kızınızla gelecektiniz. Sümeyye Hanım nerede acaba?' diye sordum.  Sümeyye Erdoğan'ın Gaziantep'te bir toplantıda moderatörlük yaptığını söyledi Başbakan.


İkinci soru Murat'tan geldi, 'Emine Erdoğan Hanımefendi de İstanbul'daymış...'

Başbakan'a fırsat vermeyen Mehmet Metiner araya girdi, 'Efendim görüyorsunuz, haber almaya çalışıyorlar!'
Ya ne yapacaktık!

Neyse ki meslektaşımız Zeynep Gürcanlı bir süre sonra tatlı ısrarcılığıyla Başbakan'a bunu tekrar sordu. Başbakan'ın sözleri merakımızı tam anlamıyla gidermese de bir yanıt almış olduk...

Özlem ÇELİK / AKŞAM