Medya
22 Tem 2011 09:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:36

AKŞAM YAZARI AYNUR DOĞAN'I SAVUNAN LEMAN SAM VE KIZILKAYA'YI YERDEN YERE VURDU!

Akşam yazarı Burhan Ayeri, Balçiçek İlter'i Aynur Doğan programı yapmakla eleştirip konukları olan Sam ve Kızılkaya'yı da sert vurdu.

İşte Akşam yazarı Burhan Ayeri’nin konuyla ilgili bugünkü köşe yazısı...

Karşıt görüş

Balçiçek İlter belli ki, tepki alma stratejisini benimsedi. Aynur Doğan’ı protesto edenlerin üstüne gitmeyi sürdürüyor. Bu kez, karşısına ’İki tescilli isim’ almıştı. Biri Muhsin Kızılkaya idi. Açık Hava Tiyatrosu’ndaki isyancılara ’Güruh’ diyecek kadar işi ileri götürdü. ’Her ota maydonoz’  Leman Sam da Aynur’u hışımla savundu. Yalnız o da ağzından çıkanları duymayanlardan. Önce ’Allah’tan o topluluk cahil değildi. Yoksa mazallah’ dedi. Ardından ’Oraya gidenler jazzdan ne bekliyor?’u ilave etti. Arada sallamaları unutmadı. ’Fado’yu Türkiye’ye ben öğrettim. Amelia Rodriguez’i ben tanıttım’ atışları yaptı. Sam, Günay’ın Harbiye’deki ilk yerinde defterden okuyup şarkı söylerken, bizim müzik setimizde Fadoların taş plakları 20 yıllık olmuştu. Leman Hanım ’Düşman dil’ dediği İbranice’de en önemli konuyu unuttu. Kızlarının babası kim?
...
Muhsin Kızılkaya’nın ’Aynur’un yerinde olsam bende zafer işareti -PKK’nınki- yapardım’ çıkışını başkaları yorumlasın. TRT-ŞEŞ’te program verenler, karşılığında telif ödeyenler duysun. ’Aynur Doğan’ın Türkçe albümü hiç satmadı. Kürtçe ile hak ettiği şöhreti yakaladı’ yorumuna tek ilavemiz olacak. Aynur’a şöhret yolunu açan ’Ajda Pekkan’la yaptığı düettir’.