Gündem
20 Ağu 2015 10:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:49

Akşam yazarı Ahmet Hakan'ı topa tuttu! "Sen iki dakika yerinde dur ibiş!"

Güneş gazetesi genel yayın yönetmeni Turgay Güler, eskiden birlikte çalıştığı Ahmet Hakan'ın o yazılarına çok sert yanıt verdi.

Güneş gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Turgay Güler, 24 TV’de katıldığı Günün Manşeti’nde Hürriyet yazarı Ahmet Hakan’a çok ağır sözlerle yüklendi. "İbiş" diye seslendiği Ahmet Hakan'ın geçmişte çok farklı düşüncelere sahip olduğunu ifade  eden Güler, "sen iki dakika yerinde dur Ahmetciğim" dedi.

Eski defterleri açan Güler, Ahmet Hakan'ın yazılarını kendisinin yazmadığın, birilerinin suflesi ile o yazıların yazdırıldığını da iddia etti.

İşte Güler'in canlı yayındaki sözleri:

AHMET HAKAN'A BEN ESKİDEN DE İBİŞ DERDİM


“Ahmet Hakan… İbiş… Ben ona İbiş derim. Biz birlikte çalışırken de derdim İbiş diye.  Ortaoyuncusu yani kimse şey yapmasın. Onunla ilgili bir şey söyleyeceğim. Bir kaç gündür yazıyor. Durduğunuz yerde durun be adam, iki dakika yerinizde sabit durun be adam filan diyor.

KÜÇÜCÜK ZEKASI İLE DALGA GEÇİYOR

Bunu ne için diyor? Bizim için diyor. Zekeriya Öz iyimiş, sonra kötüymüş, PKK iyiymiş kötüymüş filan diyor ya. Küçücük zekası ile… Gelsin şurada otursun, küçücük zekası ile aklı sıra dalga geçiyor. Senin gazeten değil miydi Zekeriya Öz’ü yerden yere vuran. Senin yazarların, sen değil miydin yerden yere vuran.

BÖYLE BİR CÜMLE KURAMAZSIN, KOMİK ADAMSIN ÇÜNKÜ

Bunu yazabilmek için senin Zekeriya Öz’ü övmüyor, hala eleştiriyor olman lazım. Bugün hala sen Zekeriya Öz’ü eleştirebiliyorsan bu yazıyı yazabilirsin. Sen Öz’ü eleştirmiyorsun, paralel yapıyı eleştirmiyorsun, paralel yapının polisini kolluyorsun, sen bugün PKK’yı koruyorsun, terörü koruyor kolluyorsun. Böyle bir cümle kuramazsın Ahmet Hakan, komik adamsın çünkü.

BAŞÖRTÜSÜ EYLEMLERİNDE ALLAHU EKBER DİYE BAĞIRIYORDUN

Bir başka şey. Ben seninle çalıştığım zaman, Beyazıt da başörtüsü eylemlerini gördüğün zaman Allah-u Ekber diye bağırıyordun. VTR’yi izlerken, o görüntülere bakarken… Bu haberi 10 dakika istiyorum diye bağırıyordun haber merkezinin ortasında. Eeeee… Sen iki dakika bi’ yerinde dur ya Ahmet Hakan.

AYDIN DOĞAN'A KÜFREDİYORDUN

Refah Partili Bakanlar gelip konuşuyordu. Ahmet Hakan da Aydın Doğan’a küfrediyordu. Yanımda defalarca küfretti. 5 bin tane de şahit göstereyim. Geçti ekrana “Eeeey Aydın Doğan” diye başlayan cümleler kurdu. Aydın Doğan da ona “İskele sancak, cepler dolacak” diye cümle kurdu. Ahmetciğim iki dakika yerinde dur be güzelim. İki dakika yerinde dur.

HERŞEYİ SÖYLEMEYECEĞİM AMA ULTRA İSLAMCI İRANCI BİR ADAMDI

Ahmet Hakan Coşmuş vardı. Ahmet Hakan ile Kanal7’de yıllarca çalıştım. Öyle ya da böyle benim bir şeyleri bir yere kadar söylemem lazım.  Her şeyi faş etmiyorum korkmasın, bu etik olmaz. Sadece yerinde durma meselesi ile ilgili söylüyorum. Ahmet Hakan ultra radikal islamcı bir adamdı. Biz Ahmet Hakan ile tartışırdık. Bu kadar da değil filan derdik. Ahmet Hakan İrancı, radikal bir islamcıyıdı. Demokrat bir adam değildi.

O PARTİNİN GENEL BAŞKANININ KIZINA AŞIKTI...

Ahmet Hakan o günün muhafazakar siyasi partisinin genel başkanının kızıyla evlenmek için çok uğraştı. Şimdi herkes evlenmiş barklanmış bir şey demiyorum. Gözyaşı döktü bunun arkasından. Aşk ama platonik midiyoruz… Neyse bu konuya girmeyelim. Günün manşeti magazine dönmesin. Ahmet Hakan ya iki dakika sen yerinde dursana.

SEN GÖZÜMÜZÜN İÇİNE BAKA BAKA YALAN SÖYLÜYORSUN

Hiç kimse sana bir şey demiyor ki… Sen Selahattin Demirtaş’ı parlatıyorsun, çıkmış bir de bildirge yayımlıyor. HDP’ye kulak verilmeli…  Yahu bir dakika sen gözümüzün içine baka baka yalan söylüyorsun. Yüksekdağ ve Demirtaş, PKK’nın terör örgütü olmadığını, ölenlerin şehit olduğunu filan söylüyorlar. Sen bunlar için ne diyorsun Ahmet Hakan?

AHMET HAKAN BUNLARI KENDİ YAZMIYOR, YAZDIRIYORLAR!

Ahmet Hakan Aydın Doğan tarafından görevlendirilmiş HDP tetikçisidir. Yandaşıdır. Algı operasyonu, ince ince … bir merkez tarafından sufle edilmektedir bu yazılar. Onun düşünüp yazdığı şeyler değil. Bir masa etrafında oturulup şunu yaz, şuradan gör denilen şeyler. Bak iddia ediyorum. Gelsin karşımda otursun, bu yazdıklarımı savunsun. Savunamaz. Hem vallahi hem billahi. Bunları savunamaz. Sufle alıyor. Hürriyet şehide şehid diyemiyor. Ülke kan gölü… Çifte selam ile uğurlandı diye manşet atıyor Hürriyet. Teröre destek illa “bravo pkk” diye yapılmaz. Bir meseleyi görmeden de onda fokus yapmadan da destek vermiş olursun. Buna gazetecilik “p” ile başlıyor “u” ile bitiyor… Bunu dibine kadar yapıyorlar.

BU DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ DEĞİL TERÖRE DESTEK

Ben herkesin görüşünü sonuna kadar savunmasından yanayım. Benim yanımda çalışanların düşüncesini sonına kadar özgürce ifade etmesinden yanayım. Gazetemde her fikirden insan ile çalışıyorum. Kimsenin dini, siyasi görüşü, kime oy verdiği, nereye gittiği beni ilgilendirmez. Düşünce özgürlüğü noktasında hiç düşmanlığım yok. Ama bu düşünce özgürlüğü değil, terörü desteklemek.