Polemik & Kulis
05 Haz 2014 12:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:15

Akşam ve 360'da tensikat muamması! Tazminatları kim ödeyecek? (Medyaradar/Özel)

TMSF tarafından işadamı Ethem Sancak'a satılan Akşam Gazetesi ve Sky360 başta olmak üzere TürkMedya Grubu'nda bir süredir yaşanan tensikat depreminin perde arkasını Medyaradar açıklıyor.

Akşam Gazetesi ve Sky360'ın da bünyesinde yeraldığı TürkMedya Grubu'nda işten çıkarılan 210 kişinden büyük bir bölümünün yıllardır gazete ve televizyonda çalıştığı ve yüksek maaşlı personelden tercih edildiği öğrenildi. Bu “tercihin” gerekçesi ise tazminatların çok yüksek miktarlarda olması.

Yüzbinlerce lira tazminat hakkı kazananların işten çıkarılmasının nedeni ise maaşların hala TMSF tarafından ödenmesi.

İddiaya göre Ethem Sancak, henüz TMSF’yle masaya oturup Akşam Grubu için imza ve anlaşma yapmadı. Bu nedenle grubun personel maaşları hala kurum tarafından ödeniyor.

TMSF’nin “Hiç olmazsa maaşları sen öde” uyarısına rağmen Sancak, “Bu ay param yok. Maaşları siz ödeyin” diyerek karşılık veriyor. 

Bu arada künyede “sahip” olarak görünmesine rağmen hala TMSF’ye bir kuruş para ödemeyen Sancak’ın Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra gazeteyi başka birine devredeceği konuşuluyor. 

Grupta geçen hafta, Akşam gazetesinden 100, Sky 360 TV’den 80, Lig TV’den 10 ve matbaalardan çıkarılan 20 kişiyle birlikte 210 kişi işten çıkarılmıştı. 

MEDYARADAR/ÖZEL