Gündem
10 Haz 2010 21:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:22

AKŞAM- SHOW ÇALIŞANLARI MAAŞLARINI NE ZAMAN ALABİLECEK?

İki yıldır maaş düzensizliği yaşayan Çukurova Grubu'nda yeni bir rekor kırıldı.

İki yıldır maaş düzensizliği yaşayan Çukurova Grubu'nda yeni bir rekor kırıldı. Grubun gazete ve televizyonlarındaki gazeteciler tam 100 gündür maaş alamıyorlar.

Bugün Akşam gazetesi yönetiminden gelen müjdeli haber ise bir nebze olsun gazetecilerin yüzünü güldürecek.

SATIŞ ANLAŞMALARI BİR TÜRLÜ İMZALANAMIYOR

Çukurova Grubu bir süredir yabancı bazı medya grupları ile ortaklık için görüşmelerde bulunuyordu. İddialara göre Akşam, Tercüman, Güneş gazeteleriyle  Show TV ve  Skytürk'ü içeren ancak Digitürk'ü kapsamayan anlaşmaya göre İtalyan bir medya grubu Çukurova grubu hisselerinin % 48'ini alacaktı. Ancak Yeni RTÜK yasasının TBMM'den geçmesini bekleyen İtalyanlar sürenin uzaması dolayısıyla bu plandan vazgeçti gibi.

Yakın zamandaki bir diğer iddia da Yunan televizyon kanalı Antenna'nın Show TV'ye ortak olmak için İstanbul'da görüşme yaptıkları yolundaydı.

Ancak beklenen anlaşmalar bir türlü hayata geçirilemediği için Çukurova grubunda ücret belirsizliği yaşanmaya devam ediyor.

100 GÜN SONRA MAAŞ MÜJDESİ

1 Haziran'da tam üç maaş geriye düşen Çukurova grubu çalışanları bugün itibariyle 100. günü de maaş almadan geride bıraktı.
 
Akşam saatlerinde gelen bir haber ise Akşam gazetesi çalışanlarını bir parça sevindirdi. Yönetimin verdiği bilgiye göre Akşam çalışanları 3 ay önce ödenmesi gereken Nisan maaşları cumartesi günü ödeniyor.

ETİKETLER
#show #aksam