Gündem
29 Haz 2016 14:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:21

Akşam, ‘havalimanı güvenli’ dedi, 22 saat sonra katliam geldi

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda dün akşam yaşanan canlı bomba saldırısı, akıllara Akşam gazetesinin dün sabah yaptığı haberi getirdi.

Hükümet medyasının önde gelen gazetelerinden Akşam, dünkü (28 Haziran) haberinde, intihar saldırısının yaşandığı İstanbul Atatürk Havalimanı’nın Avrupa havacılığını düzenleyen ECAC tarafından incelendiğini ve güvenliğinin tam not aldığını yazmıştı. Aynı gün 22.00 sıralarında ise Atatürk Havalimanı’nda saldırı oldu.

İşte Akşam gazetesinin yayınladığı haber:

Havaalanı güvenliğine tam not

İstanbul Atatürk Havalimanı, Avrupa havacılığını düzenleyen ECAC tarafından didik didik incelendi. 2015 yılında saptanan  27 aksaklık 5’e indirildi.  



41 kişinin hayatını kaybettiği ve 146 kişinin yaralandığı saldırının ardından açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım da, “Havaalanının gerek geliş gerek gidiş istikametinde herhangi bir güvenlik zafiyeti söz konusu değildir” dedi.

Başbakan: “Saldırıyı IŞİD yaptı, şu an güvenlik açığı yok”

Atatürk Havalimanı’nda düzenlemeler yapılmasa, güvensiz ilan edileceğini belirten Akaşm’ın haberinde, şu ifadeler yer aldı:

Avrupa Sivil Havacılık Organizasyonu (ECAC)’ın 2015 yılında denetlediği ve 27 kalemde olumsuz rapor verdiği Atatürk Havalimanı’nı 10 gün sıkı bir kontrolden geçirdi. 4 kişilik ECAC ekibi, her sistemi ve uygulamayı adeta didik didik etti. 2015 yılında yapılan denetlemede tespit edilen 27 aksaklık 5’e indirilirken, güvenliği doğrudan etkilemeyen ve hayati önemde olmayan bu 5 eksikliğin de 45 gün içerisinde giderilmesi planlanıyor. Güvenlik kaynakları, eğer düzelme olmasaydı Atatürk Havalimanı’nın darbe alacağını ve güvensiz ilan edileceğini belirterek ECAC’da bu konunun dillendirildiğini belirtti.