Polemik & Kulis
12 Tem 2013 18:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:17

AKŞAM GAZETESİ'NİN YENİ TRANSFERİ KİMİN ORTAĞI ÇIKTI?

Herkesin merak ettiği ve ''Kim bu kadın yazar?'' diye sorduğu Yasemin Nak, kimin ortağı çıktı?

TMSF’nin el koyduğu Akşam Gazetesi’ne transfer edilen ve köşe yazarı yapılan Yasemin Nak, gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ocaktan’ın iş ortağı çıktı. Ocaktan ve Nak, TRT’ye ’’Çılgın Kanal’’ isimli bir de dizi çekmiş.

Hızlı bir şekilde AKP’nin bülteni haline dönüştürülen Akşam Gazetesi’ne yapılan transferin altından ilginç bir öykü çıktı. Hiçbir gazetecilik deneyimi olmayan Yasemin Nak’ı köşe yazarı yapan Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ocaktan’ın bu tercihi, medya kulislerinde merak konusu olmuştu. İlk yazısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a abartılı övgüler dizen Yasemin Nak’ın kim olduğu ve kendisine neden köşe verildiği tartışılmıştı.

www.gercekgundem.com bu sorunun peşini bırakmadı ve yaptığı araştırma sonucu ilginç bilgilere ulaştı. Haber merkezimizin edindiği bilgiye göre, asıl adı Mehmet Ocakden olan AKP Bursa eski Milletvekili Mehmet Ocaktan ile gazeteye köşe yazarı yapılan Yasemin Nak, ’’iş ortağı.’’

Ocaktan ile Nak, Orion adlı bir yapım şirketine ortak... Orion, TRT’ye ’’Çılgın Kanal’’ isimli bir dizi çekmiş. Dizinin ardından aynı şirket, devlet kurumlarına tanıtım filmleri hazırlamış.

Ocaktan ile Nak’ın iş arkadaşlığı, Ocaktan’ın milletvekili olduğu döneme kadar uzanıyor. Ocaktan TBMM’de iken, Yasemin Nak, resmi görevi olmadığı halde ’’Danışman’’ sıfatıyla Ocaktan’la birlikte çalışmış. Ocaktan milletvekili seçilemeyince, ikili yapım işine soyunmuş!
 
TMSF tarafından Akşam’ın Genel Yayın Yönetmenliği’ne getirilen Mehmet Ocaktan, iş ortağına köşe açarak, ’’kamunun parasıyla kıyak’’ta yeni bir çığır açtı!

Kaynak: gerçekgündem