Gündem
11 Tem 2015 10:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:43

Akşam Gazetesi'nden Ataşehir bombası! Makam bahane lüks Battal şahane!

Rezidans daireleriyle olay olan CHP Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin makam odası hakkında çarpıcı bir iddia daha gündemde.

CHP Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin 2013’te yeni belediye binasına başkanlık makamındaki koltuklar için 1 milyon 600 bin lira ödediği iddia edildi.

Akşam gazetesi son günlerin en çok konuşulan ismi Battal İlgezdi hakkında bomba bir haberle okurların karşısına çıktı.

"Battal boy makam odası" başlığıyla manşetten verilen haberin spotunda "Milyon dolarlık rezidanslarını 'Ben zaten varlıklıydım' diye savunan Alaşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdı, belediyenin bütçesinden döşettiği makam odası için 1,6 milyon harcamış!" ifadeleri yer aldı.

İHALEYE TEK FİRMA GİRMİŞ

İlgezdi’nin makam odasındaki lüks mobilyalar için 7 Haziran 2013'teki ihaleye tek firmanın katıldığı yazılan haberde, yaklaşık maliyetin 1 milyon 635 bin 394 lira olarak belirlenen ihaleyi Koç Büro Mobilyaları İnş. San. L.ŞTİ. 1 milyon 600 bin lira ile kazandığı belirtiliyor.

Son yerel seçimlerde AK Parti’den Ataşehir Belediye Başkan adayı olan Nimetullah Topu, Başkan İlgezdi’nin 10 daire fiyatına bir makam odası donattığını söyleyerek şöyle konuştu:

"Biz konuyu Kamu İhale Kurumu’ndan araştırdık. Sadece bir firmanın ihaleye girdiği ve ödenen rakamın 1 milyon 600 bin lira olduğunu gösteren belgeyi elde ettik. Bu mobilyalar belediye binası 1 yıllık iken alındı. Bu para Ataşehirlilere ait olan, hesabının verilmesi gereken bir para. Dönemin Başbakanı Erdoğan’ın meclisteki makamında yaptırdığı tadilat için soru önergesi veren CHP’li vekillerin buna sessiz kalması manidardır."