Polemik & Kulis
14 Nis 2014 12:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:05

Akşam Gazetesi'nde şok istifa! Hangi yazar Cemaat manşetine kızıp istifa etti? (Medyaradar/Özel)

Akşam gazetesi bugünkü manşetinde Ergenekon sanığı Emekli Hakim Albay Üçok'la yapılan röportaja yer verdi. İşte o röportaj gazeteden şok bir istifaya neden oldu.

Akşam Gazetesi’nin bugünkü manşeti bir yazarın istifasına neden oldu. Akşam gazetesi yazarı Fikri Akyüz, emekli Hâkim Albay Üçok'la yapılan röportaj nedeniyle gazetesinden istifa etti.

Akşam Gazetesi'nin son dönemde 28 Şubat medyasından daha beter yayıncılığa soyunduğuna dikkat çeken Fikri Akyüz, kendi gazetesini sosyal paylaşım sitesi twitterdan topa tuttu.

Akyüz twitterda şunları yazdı ve ardından istifa etti:

"Yazarı olduğum Akşam, 28 Şubat medyasından daha beter bir yayıncılığa soyunmuş durumda. Şu manşete bakar mısınız? Devlet içinde paralel yapılanmaya şiddetle karşıyım. Cemaat içinde suçluları tespit etmek devletin görevidir.Ama bir Ergenekon sanığının ÖTÜKEN SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜ sözünü gazetenin 3/4'üne yayacak şekildehaber yapmak, benim hukuk bilgime,aklıma,vicdanıma tamamen terstir. 7 Şubat krizinde Zaman ve Bugün 'ün yayınlarına ne kadar karşı olmuşsam, yazarı olduğum Akşam'ın, bir zamanlar terör örgütü üyesi  +üyesi dediği Ahmet Zeki Üçok'tan MEDET UMMASI, kabul edilebilir bir durum değildir. Hal böyle olunca Akşam gazetesinden İSTİFA ediyorum. Çirkin ithamlara da hazırım. Ama vicdanım rahat. Bu arada, KASETİM DE YOK (!) Bu istifamdan sonra, Cemaatin yayın organlarında yer almayacağımı da peşinen söylüyor, namusum üzerine yemin ediyorum. Geçmişte yazdıklarımın da tamamen arkasındayım.3 kuruşluk menfaat için,9 takla atıp,4 köşe olmayı da zelil bir tavır sayarım."

MANŞETTE NE VAR?

Akşam gazetesi bugünkü manşetinde Ergenekon sanığı Emekli Hakim Albay Üçok'la yapılan röportaja yer verdi. Üçok, paralel yapının Ötüken adında gizli bir örgüt kurduğunu, Alperen Ocakları’nın paralel yapı tarafından ele geçirildiğini öne sürdü. Üçok, "Paralel yapı gözünü tamamen karartmış durumda. Gemileri her anlamda yaktı. Ötüken’e bu çerçevede çok iş düşebilir. Hatta ben Ötüken’in Başbakan Erdoğan ’a karşı da kullanılabileceğini düşünüyorum" dedi.

MEDYARADAR/ÖZEL