Polemik & Kulis
28 Şub 2013 09:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:03

AKŞAM GAZETESİ'NDE KAN KAYBI! HANGİ BAŞARILI MUHABİR İSTİFA ETTİ? (MEDYARADAR/ÖZEL)

Akşam Gazetesi'ne Kürt sorunu ile ilgili olarak yaptığı haberlerle adeta kulvar atlatan başarılı muhabir ayrılık kararı aldı.

Helin Alp, Akşam gazetesindeki görevinden kendi isteği ile ayrıldı. Akşam gazetesinde BDP ve Kürt sorunu ile ilgili önemli haberlere imza atan Helin Alp, çok kısa bir sürede Ankara haberciliğinde öne çıktı. Akşam gazetesine Kürt sorunu ile ilgili adeta kulvar atlatan Alp’in  kişisel nedenlerden dolayı gazeteden ayrıldığı öğrenildi.
 
Helin Alp kimdir?

İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Bölümü mezunu olan Helin Alp, gazeteciliğe 2002 yılında NTV televizyonunda başladı.Yaklaşık 2.5 yıl  çalışıtığı NTV’den ayrıldıktan sonra kısa bir süre Kanal D haber de çalışan Helin ALP, daha sonra dil eğitimi için İngiltere’ye gitti. Türkiye’ye döndükten sonra  televizyondan gazeteye geçen Alp, 2009 yılında Taraf Gazetesi İstanbul Haber Merkezi’nde çalıştı. Gazetedeki ikinci yılında Taraf Gazetesi’nin o dönemki Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı Yasemin Çongar’a Diyarbakır muhabiri olarak çalışma talebini iletti. Çongar tarafından olumlu karşılanan bu talepten sonra Diyarbakır’a yerleşen Alp, burada Taraf muhabiri olarak görev yaptı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde master yapan Alp, son olarak Akşam Gazetesi Ankara Haber Merkezi’nde BDP muhabiri olarak çalıştı.

MEDYARADAR/ÖZEL