Gündem
12 Haz 2015 14:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:39

Akşam gazetesi Hürriyet yazarına çaktı: Garson Ahmet bunlara cevap ver!

'Unutkan tetikçi'den skandalın başyazısı başlığı ile Akşam gazetesinde yayımlanan haberde "Patronu uğruna her yola giren Ahmet Hakan iftiraya başladı."denildi

Dün Hürriyet gazetesindeki köşesinde AK Partililere seslenen ve Ethem Sancak için "Kullanışlı Uyanık Şems Ethem" diyen Ahmet Hakan'a Akşam ve Star gazetelerinden üst üste yanıtlar geldi.

Doğan Grubu ile Star ve Akşam arasında savaş başlatacak kadar sert olan yazıda Ahmet Hakan, Ey AK Partililer! Attığı her adımda size kaybettiren ama sıra kendisine gelince hep kazanan bu "Şems Ethem" türü "kullanışsız uyanıkları", daha ne kadar sırtınızda taşıyacaksınız? diye sormuştu.

'Unutkan tetikçi'den skandalın başyazısı başlığı ile Akşam gazetesinde yayımlanan haberde "Patronu uğruna her yola giren Ahmet Hakan iftiraya başladı."denildi ve Ethem Sancak'ın sahibi olduğu ESMEDYA'ya yönelik eleştirilere sert suçlamalarla yanıt verildi.

Ahmet Hakan'a "Garson" diye seslenilen haberde Aydın Doğan'a 3, Ahmet Hakan'a da iki soru yöneltildi.

İşte Akşam gazetesinde yer alan o haber:

Aydın Doğan’ı aklamak için özel röportaj hazırlayan Hürriyet yazarı Ahmet Hakan geçmişini çabuk sildi. Bir dönem hükümetler yıkan patronunu unutup ESMEDYA'yı hedef aldı.

ESMEDYA Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak’ı hedef alan Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'ın kaleminden kin ve iftira akıyor. Gazetecilikten çok patronu Aydın Doğan’ın yalakalığını yapan Hakan, geçmişi unuttu. Sirkeci’de sıradan bir esnafken bir anda medya patronu olan, medya gücünü kullanıp devlet ihaleleri alan, Petrol Ofisi hisselerini tehditle İş Bankası’nın elinden alıp üç katına satan, hükümet kurup hükümet yıkan Doğan’ın fedailiğine soyunan Hakan, Sancak’ın AK Parti döneminde zenginleştiği yalanına sarıldı. Oysa AK Parti döneminden önce Forbes listesinde ilk 20’de olan Sancak, şimdi ilk 100'de bile değil…



POAŞ'ı, Dışbank'ı unuttu

Doğan Grubu, 2000'de İş Bankası ile POAŞ’ın yüzde 51'ini 1 milyar 260 milyon dolara satın aldı. Bu satıştan sonra dönemin İş Bankası Genel Müdür Ünal Koruçu ile Yönetim Kurulu Başkanı Metin Tiryaki, Doğan Medyası’sının lincine uğradı. Sonunda Doğan Grubu, İş Bankası'ndaki yüzde 44'lük Petrol Ofisi hissesini 2005'te 616 milyon dolara aldı, aynı hisseleri  6 ay sonra 1 milyar 54 milyon dolara OMV'ye devretti. Doğan, hiç para ödemeden aldığı Dışbank’ı da 1 milyar euronun üzerinde bir bedelle Fortis’e sattı.

'Beddua'yı savundu

Hakan'a göre, Kırmızı Kitap'ın son ulusal tehdidi olan paralel yapılanma ve Fethullah Gülen, terör örgütü olarak yargılanmamalı

Patronu Aydın Doğan’a yaranmak için 28 Şubat’ı küçümseyen Hakan, skandal bir yazı kaleme almıştı.  "28 Şubat’ta hepi topu 'yumuşak' bir darbeye maruz kaldılar... Tam 15 yıldır... 'Tarihin görüp göreceği en büyük zulme uğradık' diye ağlayıp duruyorlar" diyerek mağdurları isyan ettirmişti.

PENSİLVANYA'YA TAM DESTEK

Paralel yapıya desteğini de esirgemeyen Hakan, Fethullah Gülen’in lanet okuyan sözlerinin beddua değil ‘mübahale’ yani karşılıklı lanetleşme olduğunu iddia etmişti. 26 Aralık 2014'te de gerçek yüzünü  CNN Türk’teki programında ortaya koydu: Silahlı terör örgütü suçlaması biraz saçma. Bu adamları silahla, bombayla suçlamak saçma. 28 Şubat süreci Fethullah Gülen’in üstüne gitmiştir. Hakkında dava açtılar DGM’de. Neydi suçlama? Tek kişilik silahlı terör örgütü üyesi olmak. 8 sene yargılandı. Şimdi bu olmamış gibi yeniden silahlı terör örgütüyle yargılamak, 28 Şubatçıların yaptığının aynısını yapmak anlama gelir.

Askerlere taş normal!

HDP 8 Mayıs'ta “HDP öyle bir durumda ki... Tek bir oyun bile kıymeti çok büyük” diyen Ahmet Hakan, 13 Nisan'da Ağrı’daki çatışma için “PKK çatışma çıkararak HDP’ye baraj desteği veriyor’ denemez. ‘PKK çatışma çıkararak HDP’nin barajı aşmasına engel oluyor’ denilir” diyerek HDP’yi aklamaya çalışmıştı. Eylülde  Suruç’tan Kobani’ye geçmek isteyen HDP’li Aysel Tuğluk’un askerleri taşlamasına da desteğini esirgememişti: Eli kanlı sapık çete, iki metre ötende akrabalarını öldürürken... Yerden taşı kaptığın gibi gitmez misin yardıma?

Aydın Doğan Erdoğan'la bire 5 kazandı! 

CUMHURBAŞKANI Erdoğan'ın ağzından Conrad Otel'deki görüşme: Bana gelip "Sizin döneminizde bire 5 kazandım" diyen sen değil misin? Aynen şu ifadeler; "Tansu Hanım bizle baş edemedi." Kendisine şunu söyledim: "Hakkın olanı her zaman alırsın ama hakkın olmayanı, öncekilerden aldığın gibi bizden alamazsın."

Önce safını değiştirdi

TGRT, Kanal 7, Yeni Şafak gibi kurumlarda çalışan Hakan, bir anda taraf değiştirdi. '411 El Kaosa Kalktı' gibi büyük bir utanca imza atan Hürriyet'e geçti, CNN Türk'te program yaptı.

ZOR SORULAR

- Sahibin Hürriyet'i Erol Simavi'den nasıl satın aldı? 28 Şubat sürecinde nasıl bir rol üstlendi?
- O dönem dönem gezetelerinin haberlerini şantaj aracı olarak kulanıp POAŞ'ı nasıl 3 kuruşa kapattı?

- Cebinden 5 kuruş bile çıkmadan Dışbank'ı nasıl kelepire alıp, 1 milyar eurodan fazla bir rakama sattı?

İKİ SORU DA AHMET HAKAN'A

Sahibine sadece garsonlık mu yaptın? Gazeten, Savcı Kiraz'ın şehit edildiği saldırıda terör propagandası yaparken neden başını kuma gömdün?