Polemik & Kulis
28 Mayıs 2012 17:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:42

AKŞAM ÇALIŞANLARINDAN SGK VE ÇALIŞMA BAKANLIĞI'NA ÇAĞRI; ''CİNNETİN EŞİĞİNDEYİZ'' (MEDYARADAR- ÖZEL)

Maaşlarını alamayan Akşam çalışanları, Medyaradar aracılığıyla Çalışma Bakanı'nı göreve davet etti..

Maaşlarını alamayan Akşam çalışanları, Medyaradar aracılığıyla, SGK Genel Müdürü ve Çalışma Bakanı’nın göreve davet etti..

İşte Akşam çalışanlarının o mektubu :

Babı âlinin maaşsız gazetesi olarak iyice marka olan Akşam Gazetesi’nde çalışan bizler artık resmen cinnetin eşiğindeyiz. 3 gün sonra 3 aylık maaş alacaklısı olacak olan biz parasız gazeteciler artık resmen evlerimizi geçindiremez haldeyiz. Patronumuz Mehmet Emin Karamehmet Türkiye’nin en zengin isimlerinden biri ancak gazetesinde yıllardır doğru dürüst maaş ödenmiyor. Gazete yönetimi de bütün eleştirilere kulağını kapatmış durumda. Daha önce yazılan onca eleştiriye rağmen çalışanlarının sefaletini düzeltmek adına en ufak bir adımın atılmadığı gazetede çifte standart dönemi yaşanıyor. Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya 5 yıldızlı otelde yaşamını sürdürmeye devam ederken yazı işlerinde ve yönetimdeki bazı isimlerin maaşlarını alabildikleri biliniyor. Bu durum ve maaşsızlık artık çalışanların canına tak etmiş durumda ve maaş alabilen mutlu azınlık hariç herkes kart mağduru ve gırtlağına kadar borçlu durumda.

SGK ve Çalışma Bakanlığı’na açık çağrı

Gazetede; yıllardır maaş ödememeyi gelenek haline getiren yöneticiler, çalışanlara en ufak bir açıklama yapmıyorlar. Ulaştırma servisindeki taşeronlar aylık düzenli olarak maaş alabilirken gazeteciler 3 aylık maaş kamburlarıyla işe gidiyorlar. En az 3 yıldır süren maaş ödememe geleneğini SGK ve Çalışma Bakanlığı yetkililerinin dikkatine sunuyoruz. Yetkililere buradan seslenerek gazetede inceleme yapmalarını istiyoruz. Çalışanların hakları ve maaş ödeme konusunda keyfi davranan gazete yönetiminin bazı usulsüz uygulamalarının SGK ve Çalışma Bakanlığı müfettişleri tarafından incelenmesini istiyoruz. Patronumuz Mehmet Emin Karamehmet’in de bazı gelişmelerden haberdar olmadığını umarak onun da adının kötü anılmasına neden olan gazetedeki bu kötü yönetimin düzeltilmesini istiyoruz.

Akşam Gazetesi Çalışanları

MEDYARADAR/ÖZEL