Gündem
27 Mayıs 2022 13:46 Son Güncelleme: 27 Mayıs 2022 13:49

AKP'nin hedefinde Celal Şengör var: 'Pespaye bir isim'

Prof. Dr. Celal Şengör’ün açıklamalarına AKP'li İbrahim Aydemir'den tepki geldi. Şengör'ü hedef alan Aydemir, "Çok af edersiniz, kendi dışkısını yemekle övünen bir pespaye isim" dedi.

AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir,  Prof. Dr. Celal Şengör’ün açıklamalarına tepki gösterdi. Aydemir, "kimsenin bir başkasının değerlerini aşağılamaması gerektiğini söyledi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Celal Şengör'ün bir televizyon programında "Hazreti İbrahim ve Hazreti Musa'nın yaşadığının malum olmadığı" şeklindeki açıklamalarına tepki gösteren Aydemir, "Kimse bir başkasının değerlerini aşağılamamalı. İnançlarımıza küfreder, inançlarımızı inkar eder ifadeler kullanıyorlar. Sadece İslam'ı değil, bütün inananları zıvanadan çıkaracak sözler söyleniyor. 'Hz. İbrahim, Hz. Musa, Hz. İsa diye birisi yoktur.' diyor. Kutsal kitaplara 'masal' diye tarif yapıyor. Kim bu? Türk televizyonlarına çıkıp ara ara edepsizce laflar eden, çok af edersiniz, kendi dışkısını yemekle övünen bir pespaye isim. Ne hale geldik?" diye konuştu.

İnançlara yönelik saldırının dozunun her gün arttığını söyleyen Aydemir, "Edep yahu. Milletin inancıyla oynamaktan ne zaman vazgeçeceksiniz? Bunları millet adına, inananlar adına telin ediyorum." dedi.