Medya
20 Şub 2014 10:29 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:57

AKP'nin Aydın Doğan'ı bitirme planı ne?

AKP'nin Doğan Grubu'na bir "alo Fatih" hattı çekmek için harekete geçtiğini yazan Ergun Babahan çarpıcı bir iddiada bulundu...

T24 yazarı Ergun Babahan'ın köşesinde paylaştığı kulise göre AKP cemaat savaşıyla yeniden hükümetin hedefi haline gelen Doğan Medya Grubu'nu çok zor günler bekliyor. Babahan, hükümetin 28 Şubat soruşturmasında grubun kilit isimlerini sanık olarak yargılanması yönünde hazırlık yaptığını iddia etti.

AKP DOĞAN GRUBU'NU 28 ŞUBAT DAVASIYLA VURACAK!

Hükümetin neredeyse bütün medyayı kontrol altına aldığını hatırlatan Ergun Babahan, bu durumun Hürriyet ve Doğan Grubu için geçerli olmadığını vurguladı. AKP'nin Doğan Grubu'na da bir "alo Fatih" hattı çekmek istediğini yazan Babahan çarpıcı bir iddia öne sürdü. "Şimdi 28 Şubat dosyasına bakan savcılar değişti, kulislerdeki dedikodulara bakılırsa da AKP’ye yakın isimler geldi." diyen Babahan "Şimdi başta Aydın Doğan olmak üzere, grubun kimi kilit isimlerinin ifadeye çağrılması ve hatta davada sanık olarak yer almalarının sağlanması yönünde adımlar atılacağı konuşuluyor." iddiasında bulundu.

İşte Babahan'ın yazısındaki ilgili bölüm:

Aydın Doğan, Mesut Yılmaz-Tansu Çiller yıllarında olduğunun aksine, bu iktidarın nimetlerinden yararlanamadığı gibi, AKP döneminde ciddi bir kayba uğramış bulunuyor. Elinde milyar doları var ama bunu bir türlü yatırıma çeviremiyor.

Üstelik, iktidarın reklam dağılımında izlediği katı markaj nedeniyle kamu kurumlarının verdiği reklamlardan hakkını alamamak bir yana, havasını alıyor. Hürriyet’in özel reklam müşterilerine bu gruba reklam verilmemesi için telkin yapılıp yapılmadığını ise henüz bilmiyoruz.

Kısaca, Aydın Doğan bu iktidardan memnun değil. Bunun için Ergenekoncuların veya Fethullah Gülen’in tezgâhına gelmesine gerek yok. Buna rağmen hala endişeli-demokrat tadında bir yayın politikası izliyor.

Hürriyet’in Sabah’tan farkı, etki gücü. Sadece Türkiye içinde değil, dışında da bir etki gücü olduğu herkesin malumu.

Başbakan Erdoğan şimdi bu gücü kırmak ve Doğan Grubu’nda da bir Alo Fatih atamak istiyor.

Hürriyet’e her kızdığında 28 Şubat’ın medya ve sivil ayağının soruşturulması gerektiğini söylemesi bu yüzden. Bu sözler açıkça Aydın Doğan’ın hedef olduğunun bir göstergesi, çünkü 28 Şubat dönemi medyasının patronu olarak bir tek o kalmış durumda.

Şimdi 28 Şubat dosyasına bakan savcılar değişti, kulislerdeki dedikodulara bakılırsa da AKP’ye yakın isimler geldi. Şimdi başta Aydın Doğan olmak üzere, grubun kimi kilit isimlerinin ifadeye çağrılması ve hatta davada sanık olarak yer almalarının sağlanması yönünde adımlar atılacağı konuşuluyor.