Gündem
29 Mayıs 2021 00:42 Son Güncelleme: 29 Mayıs 2021 00:47

‘FETÖ izi bulundu’ haberi ortalığı karıştırdı! AKP’li vekil Anadolu Ajansı’nı topa tuttu

Anadolu Ajansı’nın suç örgütü lideri Sedat Peker’e koruma polisi verilmesi olayıyla ilgili yayınladığı belgede ismi geçen AKP’li vekil Altınok, çok sert açıklamalarda bulundu.

Anadolu Ajansı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili mafya ilişkilerine dair birtakım iddialarda bulunan Sedat Peker haberinde “güncelleme” yapmıştı.

Ajans, öğlen saatlerinde, “Suç örgütü elebaşı Sedat Peker'e 'DHKP-C tehdidi' bahanesiyle verilen koruma kararında FETÖ izi tespit edildi” başlığıyla bir haber paylaşmıştı.

Fakat ajans önce paylaşımlarını sildi daha sonra da haberin içeriğinden bazı isimleri çıkartmıştı.

Haberde belgenin tamamı paylaşılmıştı. Belgelerde ise AKP Erzurum Milletvekili, dönemin İl Emniyet Müdürü Selami Altınok, Ankara Valisi Vasip Şahin ile Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın imzası bulunuyordu.

Bunun üzerine AKP’li Selami Altınok bugün çok sert bir açıklama yaptı.

Anadolu Ajansını iftira atmakla suçlayan Altınok şunları söyledi:

“Son günlerde kamuoyunu meşgul eden şahsın koruma kararına ilişkin haberlerde ve 'FETÖ izi bulundu' başlığıyla servis edilen belgede, resmi sıfat ve görev taşıyan kişiler haksız bir şekilde ifşa ve itham edilmiştir.

Şahsım, birlikte çalıştığım ve koruma kararı verilen belgede adı geçen imza sahiplerinin gerek 17-25 Aralık gerekse 15 Temmuz sürecinde yürüttükleri mücadele ve gösterdikleri duruşa tüm milletimiz ve kamuoyu yakından şahittir.

Bunun aksine bir ima, iddia ve iftira her iki dünyada da hak ihlali olup iddia sahiplerini ağır vebal ve sorumluluk altına sokmuştur.”