Gündem
28 Kas 2011 13:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:05

AKP'Lİ VEKİL İSTEDİ, BAKAN İŞE ALDI! SÖZCÜ TORPİL'İN BELGESİNİ YAYINLADI!

AKP'li eski Bakan Faruk Nafiz Özak, TBMM'nin antetli kağıdıyla Ahmet Davutoğlu'na mektup göndererek bir tanıdığı için torpil istedi!

İŞTE TORPİLİN BELGESİ

AKP’li Özak, bir tanıdığının Dışişleri’ne alınması için bakana mektup yazdı. Davutoğlu da işe aldı CHP’li Turgut Dibek bu iddiayı Meclis’e taşıdı

Dışişleri Bakanlığı’nın konsolosluk ve ihtisas memurluğu sınavında torpil yapıldığı iddia edildi. AKP’li milletvekilinin, Bakan’a gönderdiği torpil yazısına ulaşan CHP’li Turgut Dibek, soru önergesiyle konuyu Meclis gündemine taşıdı.
AKP Trabzon Milletvekili Faruk Özak, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na 2 Kasım 2011’de gönderdiği yazıda, bir tanıdığına sözlü mülakatta yardım edilmesini istedi. Özak, torpil yazısında özetle şunları yazdı: “Değerli Bakanım…Halit Yeşil (TC……) Karadeniz Teknik Üniversitesi mezunudur. KPSS tercihleri ile Dışişleri Bakanlığı’nın sınavına girmeye hak kazanmış olup ortalama 75 puanla sınavı kazanmıştır. Sözlü mülakata katılacaktır. Halit Yeşil ile ilginizi istirham eder, saygılar sunarım’’ dedi.
AKP’li vekilin sözlü mülakat için destek istediği Halit Yeşil isimli kişinin mülakatı başarılı geçti. Konuyu Meclis gündemine taşıyan Dibek, sınava kişilerin puanlarının açıklanmasını istedi. AKP’den gelen diğer taleplerin karşılanıp karşılanmadığını sordu.