Gündem
18 Ağu 2023 16:56 Son Güncelleme: 18 Ağu 2023 17:29

AKP'li Sincan Belediyesi'ne 'namaz' çıkışı! "Bu bir pedagojik cinayettir"

Gazeteci Can Ataklı bugün YouTube kanalında adeta açtı ağzını yumdu gözünü. Ataklı, Sincan Belediyesi tarafından başlatılan bir uygulamayı topa tuttu.

Gazeteci Can Ataklı, bugün YouTube kanalında çarpıcı açıklamalara imza attı. Ataklı, Ankara'da Sincan Belediyesi tarafından başlatılan "Bebek Kütüphanesi" projesinin içinde yer alan 0-5 yaş grubundaki çocuklara yönelik namaz ve Kuran kursunu içeren "Manevi Eğitim" etkinliğine tepki gösterdi.

Ataklı, "Toplumun sinir hücreleriyle bu kadar oynanmaz, bu bir, iki çocukları bir cinayete, bir pedagojik cinayete tabi tutuyor." sözleriyle tepkisini dile getirdi. Ataklı kendi YouTube kanalında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Burada sıkıntı büyük. Bu, bir pedagojik cinayet. Anaokulu çağındaki çocuklar, okul öncesi dönemdeki çocuklar. Onları alıyorlar, iyi niyetlerle anneler geliyor, bebek kütüphanesi, oyun okulu, şarkılar... Sonra namaz kılıyorlar, Kur'an öğreniyorlar. Ancak cehalet yaygın olduğunda, çocuklar oyun oynarken dinlerini de öğreniyorlar, yanlış öğreniyorlar. Bu, laiklik ya da din kültürüyle örtüşen bir şey değil. Burada bir sıkıntı var ve bunu söylemek zorundayım. Türkiye'de böyle şeylere karşı çıkılmalı. Bu çocukları böyle bir ölüme, beyinsel ölüme doğru itiyorsunuz."

Ataklı, çocukların erken yaşlarda böyle ibadetlere yönlendirilmesinin yanlış olduğunu, din ve inanç konularının evde öğrenilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, bu tür eğitimlerin çocukların ruhsal gelişimine zarar verdiğini ve gelecekte meslek öğrenmekte zorluk çekebileceklerini belirtti.

Ataklı, belediye başkanının popülist politikalarla ve toplumun sinir uçlarını kaşıyarak yerlerini sağlamlaştırmaya çalıştığını ifade etti. "Bu ülke hepimizin, bu ülkenin çocuklarını bu şekilde yetiştirmek yanlış. Dini eğitimi evden almalıyız, sonra pekiştirmeliyiz." diyen Ataklı, bu konuda bilimsel açıklamaların yapılması gerektiğini vurguladı.