Politika
02 Mayıs 2021 00:20 Son Güncelleme: 02 Mayıs 2021 00:32

AKP’li Özalan'dan Kılıçdaroğlu'na Ahmet Altan tepkisi! ‘Utanmadan bir de soruyor’

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Ahmet Altan ile Nazlı Ilıcak sorusuna AK Partili vekil Alpay Özalan’dan tepki geldi…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, canlı yayında Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak sorusuna "Neden bu kadar uzun süre içeride kaldılar?" dedi. Ak Parti Milletvekili Alpay Özalan, Kılıçdaroğlu'na tepki vermekte gecikmedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KRT TV canlı yayınına katıldı. Zafer Arapkirli'ye açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, cezaevinde olan Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak ile ilgili soruyu yanıtladı. "Susarsam dilsiz şeytan olurum. Neden bu kadar uzun süre içeride kaldılar?" diye konuşan CHP Genel Başkanı'nı eleştiren Ak Parti Milletvekili Alpay Özalan, sosyal medyadan, "Utanmadan bir de "Siyasi ayak kim" diye soruyor!" tepkisinde bulundu.

"SUSARSAM DİLSİZ ŞEYTAN OLURUM"

Kılıçdaroğlu, "Herkes şunu çok iyi bilsin ki, haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Benim dostum olur, olmaz... Benimle aynı düşünceyi taşır yada taşımaz, birilerine haksızlık yapılır ve ben susarsam insan olamam, dilsiz şeytan olurum. Neden bu kadar uzun süre içeride kaldılar? Bazıları ellerini kollarını sallayarak geziyorlar halen. Gazeteci olarak görüp görmemem değil konu. Selahattin Demirtaş da, Osman Kavala da dahil olmak üzere pek çok haksızlık var. Askeri öğrenciler boşu boşuna yatıyor içeride. Benim 16 Temmuz tarihinde TBMM'de yaptığım konuşmayı lütfen okuyun. O konuşmada gözaltına alınanlara, tutuklananlara işkence yapmayın, yargılamaları adil yapın, dünyaya örnek olun, darbe girişiminde bulunanlara hukukun öngördüğü yasalar neyse onu uygulayın dedim. Yenikapı mitinginde de, Taksim'de de, İzmir'de de söyledim bunları. Devlet adaletle yönetilir. Hazreti Ali 'Devletin dini adalettir' der. Siz Türkiye Cumhuriyeti devletini dünyanın gözünde saygın kılmak istiyorsanız devleti adaletle yöneteceksiniz." dedi.

"UTANMADAN BİR DE SORUYOR"

Kılıçdaroğlu'nun sözlerini eleştiren Ak Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, bu açıklamalar üzerine Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı:

"Az önce Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ'den ceza yatan Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak'ı savunarak, "Neden bu kadar uzun süre içeride kaldılar" dedi. Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak'ı savunmayanlar için de "İnsan değiller, dilsiz şeytanlar" dedi. Utanmadan bir de "Siyasi ayak kim" diye soruyor!"