Politika
24 Haz 2022 23:23 Son Güncelleme: 24 Haz 2022 23:59

AKP'li Metiner'den “Yandaş nasıl olmalı?” sorusuna yanıt: "Benim gibi olmalı"

Eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, TELE1’de Enver Aysever’in programına konuk oldu. Metiner, Aysever’in “Tam olarak yandaş nasıl olmalı?” sorusuna “Benim gibi olmalıdır” yanıtını verdi.

Eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, TELE1’de Enver Aysever’e konuk oldu. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Külliye'de resmi törenle karşılanan Selman'a ait görüntüleri ve gazete manşetlerini Metiner'le tartıştığı sırada ikili arasında fondaş' ve 'yandaş' medya gerginliği yaşandı.

 TELE1’de yayınlanan Gündeme Not programının konuğu eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner oldu. Programda gündemin öne çıkan başlıkları ele alındı. 

Programda Enver Aysever, Metiner'e Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın Türkiye ziyaretine ilişkin gazete manşetlerini gösterdi. Aysever, 2 Ekim 2018'de Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'nda işlenen gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti sonrası Metiner'de,  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bunlar dünyayı enayi zannediyor", "Katil" sözlerini ve Selman'ın Türkiye ziyaretini  yorumlamasını istedi. O sırada ikili arasında 'fondaş' ve 'yandaş' medya polemiği yaşandı.

'FONDAŞ' VE 'YANDAŞ' MEDYA POLEMİĞİ 

Enver Aysever’in gazete manşetlerini yorumlarken söylediği "Bu da yandaş medyanın yeni başlığı"  sözlerine karşılık Metiner şu soruyu sordu "Siz yandaş değil misiniz, kimseden yana değil misiniz?"

Aysever Metiner'e "Hayır değilim"  diyerek yanıt verdi. Ardından Metiner "Sizden bahsetmiyorum, sizin medya kuruluşunuz yandaş değil mi?" diye sordu.

Aysever "TELE 1 bağımsız. Burada çok ağır eleştiriler yapıyoruz. Sizin şu anda çalıştığınız bir kanal var mı?" dedi.

"Tabi ki Yenişafak grubunda haftanın her çarşamba günü yaptığım program var ve tv100'de yaptığım programlar var" diyen Metiner'e Aysever, "Tamam beni çağırırsınız. Orada da siz sorarsınız" karşılığını verdi.

"BEN KİMSENİN EMRİYLE BAŞLIK ATMAM"

Metiner de bunun üzerine "Herkes yandaştır onu bilesin. Bazıları da fondaştır" diye konuştu.

Aysever de "Ben sosyalizmin yandaşıyım. Fondaşlarda hemfikiriz" karşılığını verdi ve Selman ziyaretini yorumlamaya devam etti.  

“Tam olarak yandaş  nasıl olmalı?” sorusuna Metiner, “Benim gibi olmalıdır” yanıtını verdi. Aysever gazete manşetlerini okuyarak Metiner'e "Siz gazetecisiniz,  bütün gazetelere haber atlatmaya çalışırken aynı sözcükleri kullanılması doğal mı, siz de böyle başlık atar mıydınız" diye sordu.

Metiner ise bu soruya "Doğal tabi. Ben kimsenin emriyle başlık atmam ama böyle başlık atardım" şeklinde cevap verdi.

"YANDAŞ BENİM GİBİ OLMALI"

Enver Aysever’in “Tam olarak yandaş  nasıl olmalı?” sorusuna Metiner, “Benim gibi olmalıdır” yanıtını verdi.