Gündem
23 Haz 2022 13:26 Son Güncelleme: 23 Haz 2022 13:29

AKP’li Külünk’ten YÖK Başkanı’na 'FETÖ' çıkışı: "Vakit cesur olma vaktidir"

AKP MKYK üyesi Metin Külünk, YÖK Başkanı Erol Özvar'a açık çağrı yaptığını belirterek, "Üniversitelerdeki FETÖ yapılanmasına ilişkin bize gelen bilgi ve belgeler size gelmiyor mu?" diye sordu.

Külünk, Özvar'a Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla atanmış bir bürokrat olduğunu 'hatırlatarak' "Bu imzanın size yüklediği mükellefiyet vardır" dedi.

Külünk Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Üniversitelerdeki FETÖ yapılanmasına ilişkin bize gelen bilgi ve belgeler size gelmiyor mu? Bize ulaşan idari ve akademik personel size ulaşamıyor mu? Kamuoyu, FETÖ hassasiyet ve mücadele konusunda duyarlılık bekliyor Erol Özvar.  Üniversiteler güvenlik görevlisinden idari memuruna, öğretim üyesinden yönetici kadrosuna kadar FETÖ’nün yeniden örgütlenmeye çalıştığı önemli bir alan olduğuna dair akademi dünyasında ciddi endişe varkenBugünlerde, üniversiteler üzerinden yeniden harekete geçen hain örgüte karşı, milletimizin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde verdiği mücadelede gerekenleri  yapmak için makamlarda oturanların bir kısmı neyi beklemektedir?" ifadesini kullandı. 

Külünk şunları kaydetti:

"Sayın Erol Özvar, Sayın Cumhurbaşkanımızın imzasıyla atanmış bir bürokratsınız. Bu imzanın size yüklediği mükellefiyet vardır. Üniversitelerde sürekli Erdoğan nefreti körüklemek için uğraşan ve üniversiteleri Sayın Erdoğan’ın verdiği milli bağımsızlık mücadelesine karşıt zemin oluşturacak uygulamaların adresi olan FETÖ ve PKK işbirlikçisi ve LGBT ile köklü mücadele etmektir. Misyonuz sorumluluğunuz tarihsel olarak budur eğer bunu ortaya koymak sorumluluğunuz ve de zorunluluğunuzdur. Bunun gereğini yapmak size hem Anayasanın emri ve  de hem de 15 Temmuz gecesi işgal girişimini tasfiye eden aziz milletimizin yüklediği sorumluluktur. Vakit Cesur olma vaktidir."