Politika
02 Şub 2022 15:27 Son Güncelleme: 02 Şub 2022 15:30

AKP'li Çelik'ten CHP'ye Sedef Kabaş tepkisi: Nefret söylemine karşı ses çıkarmadılar

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP heyetini tutuklu gazeteci Sedef Kabaş'ı ziyareti için "Nefret söylemi, hakaret siyaseti tarafından korunuyor" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla milletvekilleriyle düzenlenen kahvaltının ardından basın toplantısında konuştu. 

TOPLANTIDA NE KONUŞULDU
Çelik'in açıklaması özetle şöyle:

Milletvekillerimizin illeriyle ilgili değerlendirmeleri, iç ve dış siyasetle ilgili teklifleri söz konusu. Bazı yasa tekliflerinin içerikleri paylaşıldı. Hizmet siyaseti konusunda AK Parti'nin, Cumhur İttifakı'nın gücü gözüküyor.

SINIR ÖTESİ BOMBARDIMAN
Dün gece Kış Kartalı harekatıyla hava kuvvetlerimiz terör örgütlerinin yapılarını darmadağın etti. Sınır ötesi operasyonlar söz konusu olduğunda kara propaganda çalışmaya başlıyor. Türkiye meşru haklarını kullanmaktadır. Bu kardeş devletlerin topraklarına müdahale değildir. Türkiye'nin terörle mücadelesi dünyanın en meşru mücadelesidir. Müttefiklerimizden terör örgütlerine silah gönderilmesi yaklaşımı ortadadır.

ERDOĞAN'IN UKRAYNA ZİYARETİ
Cumhurbaşkanımız yarın Ukrayna'ya ziyaret gerçekleştirecek. Siyasi konulardan ticarete, ithalat-ihracattan geniş bir yelpazeye kadar geniş bir ajanda var. Karadeniz'de tekrar bir savaşın olmaması için sağduyulu diplomasiyi çalıştıran çabaların geride kaldığını görüyoruz. Cumhurbaşkanımız hem Ukrayna hem Rusya tarafıyla açık bir şekilde konuşabilen bir lider olarak bu ziyareti gerçekleştiriyor. Mesele Ukrayna-Rusya meselesi olmaktan çok Rusya-AB, Rusya-ABD, Rusya-NATO gerilimine dönüşmüş durumda. Türkiye istisnai bir role sahip.

ERMENİSTAN'LA İLİŞKİLER
Ermenistan ile normalleşme adımlarını takip ediyoruz. Artık uçuşlar başlıyor. Buraya nasıl gelindiğiyle ilgili uzun bir yol var. Diasporanın Türkiye-Ermenistan ilişkilerini zehirleyen, Batı demokrasilerini zehirlemeye çalışan çabası Türkiye tarafından güçlü bir mücadeleyle karşılık gördü.

SORU-CEVAP
(CHP heyetinin Sedef Kabaş'a ziyareti): Nefret söylemi, hakaret siyaseti tarafından korunuyor. O programda bulunan CHP milletvekilleri 'Biz muhalifiz ama kimse kimseye hakaret etmemelidir' deseydi, CHP bu nefret söylemiyle kendisini ayrıştıracaktı. Daha sonra da bunu diyebilselerdi. Bu hakaret söylemi, Cumhurbaşkanlığı makamına birisinin özür dilerek söylüyorum, birisinin 'ahır' ifadesini kullanması karşısında sessiz kalanlar bu hakaret siyasetidir. Kimi, kimin ziyaret ettiği bizi ilgilendirmez.

(6 partinin parlamenter sistem çalışması) Karşı ittifak içindeki siyasi tartışma bizi çok ilgilendirmiyor. Belli sayıda bir parti parlamenter sistemle ilgili olarak bir ittifak içinde olduklarını ifade ediyorlar. Vatandaşın önüne böyle bir projeyle çıktığınız zaman bir iç tutarlılığınız olması lazım. Ama tutarsızlığın büyüdüğünü görüyoruz. O ittifakın içinde kimin kime muhtaç olduğu milletin tartışması değil, kimseyi ilgilendiren bir konu değil. Tutarsızlıklar net bir şekilde görülüyor. Ne oturma düzeni, ne kimin kime muhtaç olduğu tartışmaları gerçek tartışmalar değil. Bu siyasi savrulmadan başka bir şey değildir.