Gündem
09 Eyl 2022 23:04 Son Güncelleme: 09 Eyl 2022 23:07

AKP'li bir kişi metrobüs kazasını böyle anlattı: "Sayısı belli olmayacak kadar ölü"

İstanbul'da, Avcılar Şükrübey Metrobüs Durağı yakınlarında iki metrobüsün karıştığı kaza sonrası olay yerine giden AKP Avcılar Gençlik Kolları üyesi bir grup kaza bölgesine giderek, "Binlerce yaralı ve sayısı belli olmayacak kadar ölü var" dedi. AKP Gençlik Kolları, videonun sosyal medyada yayılması üzerine mesaj yayınladı. Mesajda, "Sehven hatalı cümle kullanmıştır. Yaşanan yanlış anlaşılma için üzgünüz" denildi.

İstanbul'da, Avcılar Şükrübey Metrobüs Durağı yakınlarında iki metrobüs çarpıştı. İETT'den yapılan açıklamada kazada 85 kişinin yaralandığını duyurdu.

Kendisini "AKP Avcılar" olarak tanıtan bir kişi, kaza bölgesinden yayınladığı video ile binlerce yaralı ve sayısının belli olmayacak kadar ise ölünün olduğunu söyledi.

Kaza yerinden yayınlanan videodaki AKP'li bir kişi şu ifadeleri kullandı: "Şu anda kaza yerindeyiz. 2 metrobüs kafa kafaya çok feci bir şekilde çarpıştı. Binlerce yaralı, sayısı belli olmayacak kadar da ölü var. İBB yetkililerine buradan sesleniyoruz. Bu canların hesabını kime nasıl vereceksiniz"

 

Videoyu alıntılayan AK Gençlik Avcılar ise, videoda geçen kelimelerin 'sehven' olduğunu ileri sürerek şu mesajı yayınladı: "Videoda arkadaşımız elem ve keder içerisinde sehven hatalı cümle kullanmıştır. Ak gençlik olarak milletimizin sağlığı, güvenliği her zaman önceliğimiz olmuştur. Yaşanan yanlış anlaşılma için üzgünüz."