Gündem
03 Mar 2019 16:58 Son Güncelleme: 03 Mar 2019 17:18

AKP'li Aydın Ünal'dan 'Pelikan' tweetleri: Yazık olacak, çok bedel ödenecek!

Erdoğan'ın metin yazarlığını da yapan ve aynı zamanda AKP'den milletvekilliği görevini de yerine getiren eski Yeni Şafak yazarı Aydın Ünal'dan dikkat çeken sözler geldi.

Eski AKP milletvekili Aydın Ünal, “Pelikan isimli örgütün partiyi sinsice zehirlediğini” söyledi. Ünal’a göre AKP’yi içeriden çökertmeyi gaye edinen “örgüt”, başarıyla yolunda ilerliyor.

Yeni Şafak’taki yazılarına geçen günlerde son veren Aydın Ünal, sosyal medya hesabında dikkat çekici bir mesaj paylaştı:

“Tedbir için henüz vakit varken tarihe şu kaydı düşelim:

Adına “Pelikan” da denilen gizli bir ÖRGÜT AK Parti’yi sinsice zehirliyor. Başından beri hedefleri partiyi içten çürütmekti; başarıyla ilerliyorlar. Cesaretle tedbir alınmazsa hareketimize yazık olacak, çok bedel ödenecek.”

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında yaşanan anlaşmazlıklara dair iddialar içeren ve Davutoğlu'nun vedasına da neden olduğu öne sürülen "Pelikan dosyası" adlı, 2016’da yayınlanmıştı. Dosyanın yayınlanmasının ardından Davutoğlu istifa etmiş, AKP olağanüstü kongreye gitmişti.