Politika
13 Şub 2024 09:09 Son Güncelleme: 13 Şub 2024 09:16

AKP’li adayın alacaklıları sıraya dizilmiş! İşte iflasın belgesi…

Bir dönem TOKİ’den aldığı ihalelerle Kahramanmaraş’ın en büyük müteahhitlerinden olan Elbistan Belediye Başkan adayı Abdullah Yener’in 2023 yılında iflas ettiği ortaya çıktı. MedyaRadar, Abdullah Yener’in alacaklılarının sıraya girdiği iflas belgesine ulaştı.

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün özel haberine göre, AK Parti’nin Elbistan’dan açıkladığı Abdullah Yener ilçeyi karıştırdı. 92 icra dosyası bulunan Yener, önceki gün ziyaret ettiği bir mahallede protesto gösterisi ile karşılaştı. Kendisiyle ilgili sosyal medyada dezenformasyon yapıldığını savunan Yener, bir tane bile alacaklısının olmadığını söylemişti. Ancak ortaya çıkan belgeler Yener’in savunmasını çürüttü.

ALACAKLILARI SIRAYA GİRDİ

MedyaRadar, Elbistan Belediye Başkan adayı Abdullah Yener ile ilgili önemli bir belgeye daha ulaştı. Yener’in 27 Eylül 2023 tarihinde iflas ettiği ve alacaklılarının sıraya girdiği ortaya çıktı. Kararda şu ifadelere yer verildi:

‘Ankara Asliye 1.Ticaret Mahkemesinin 12.02.2015 gün ve 2014/1000 Esas , 2015/88 Karar sayılı kararları ile iflasına karar verilmiş olan yukarıda adı ve adresi yazılı müflis hakkındaki alacak ve istihkak iddialarının tahkik ve tetkik işlemi bitmiş, İcra ve İflas Kanunun 206 ve 207. maddeleri gereğince düzenlenen alacaklılar sıra cetveli Ankara İflas Dairesinde incelemeye hazır bulundurulmuştur. Sıraya ve alacağın esasına ve miktarına ilişkin itirazların, ilandan itibaren 7 gün içinde İcra ve İflas Kanununun 235.maddesi hükmüne göre yapılması, gereken kanuni işlemin ifası (müflis alacaklılarına karşı konkordato teklif ettiğinden bu cihetin müzakeresi) için ikinci alacaklılar toplantısı günü olarak tayin edilen 31/10/2023 günü saat 14:30 da Ankara İflas Müdürlüğü Toplantı Odası (Söğütözü Mahallesi 2179 Sokak No:5 Çankaya/ANKARA) hazır bulunmaları veya yetkili bir vekil göndermeleri lüzumu İcra ve İflas Kanununun 232, 234, 235. maddeleri gereğince ilan ve tebliğ olunur.’

BİR DÖNEM KAMU İHALELERİNİN GÖZBEBEĞİYDİ!

2006 yılında Eskişehir'de Kentpark Konakları ihalesini alan Al-Reş İnşaat, 2010 yılından beri ekonomik sıkıntılarla mücadele etti. 2010 yılında Gürel Yapı’nın alacaklarından dolayı Yener’in şirketine icra gönderdiği, sonrasında ise iflasını istediği ortaya çıktı. Ankara 1’inci İcra Müdürlüğü’nde 27 Ocak 2011 tarihinde görülen duruşmanın ardından şirket avukatları iflas erteleme kararı aldırdılar. İşler bir süre daha yoluna koyulsa da özellikle Samsun Büyükşehir Belediyesi’nden alınan ihalelerin ardından şirket yine darboğaza girerek adeta önüne gelene borç taktı. 2018 yılında konkordato ilan eden Al-Reş İnşaat, 2023 yılında da iflas etti.

MAHİR ÜNAL MI ADAY YAPTIRDI?

MedyaRadar’a önceki gün açıklamalarda bulunan Abdullah Yener, “Benim bir tane bile alacaklım yok. Televizyon kanalımın adresi belli. Alacaklı varsa eğer alacağını oradan tahsil etmek için gidebilir. Bu tamamen uydurma” şeklinde savunmuştu.

Öte yandan Elbistan’da konuşulanlara göre Yener'in aday olmasını sağlayan kişinin partinin ağır toplarından olan Mahir Ünal olduğu iddia edildi.