Gündem
18 Eyl 2013 00:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:39

AKP'DEN 'KADIN İRAN AJANI' İDDİASINA YANIT!

Bekir Bozdağ, Türkiye Gazetesi'nin manşetinde yer alan Başbakan Erdoğan'ın ve önemli isimlerin dinlendiğine dair iddialarla ilgili açıklama yaptı.

Bozdağ, "Savcılık soruşturması devam ediyor. Ancak bu kişilerin AK Parti kurucusu olduğuna dair iddialar külliyen yalandır" ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığında dinleme cihazının bulunduğu iddialarına ilişkin, "Yaklaşık bir sene önce Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığındaki böyle bir dinleme hadisesi nedeniyle Cumhuriyet savcılığında suç duyurusunda bulunuldu ve tahkikat devam ediyor. Esasında şu anda tahkikatın kapsamında neler var, neler yok onu tam detaylı olarak bilme imkanımız yok ama bu ismi geçen kişilerin 'AK Parti kurucusu olduğuna'  ilişkin kısım külliyen yalandır. Böyle bir şey söz konusu değildir" dedi.

Bozdağ, AK Parti Genel Merkezi'ndeki Demokratikleşme Paketi Değerlendirme Toplantısı'na gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin kendisine bağlı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığında dinleme cihazının bulunduğu ve bununla ilgili diğer iddiaları hatırlatarak değerlendirmesini sorması üzerine Bozdağ,  söz konusu haberin bir kısmının doğru bir kısmının ise doğru olmadığını belirtti.

Bozdağ, şunları kaydetti:

"Yaklaşık bir sene önce Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığındaki böyle bir dinleme hadisesi nedeniyle Cumhuriyet savcılığında suç duyurusunda bulunuldu ve tahkikat devam ediyor. Esasında şu anda tahkikatın kapsamında neler var, neler yok onu tam detaylı olarak bilme imkanımız yok ama bu ismi geçen kişilerin 'AK Parti kurucusu olduğuna'  ilişkin kısım külliyen yalandır. Böyle bir şey söz konusu değildir.

Bununla ilgili tahkikat şu anda devam ediyor. Zaten şikayetçi olan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı'dır. Bu konuda gerekli tahkikatın yapılması, sorumluların tespiti ve cezalandırılması talebindedir. Soruşturma devam ediyor. Soruşturma da gizli. Şu ana kadar savcılık tarafından yapılmış bir açıklama yok. Ancak kurumdan bizim aldığımız bilgiler, daha önce sahip olduğumuz bilgiler çerçevesinde bunun AK Parti ile AK Parti kurucularıyla hiçbir ilgisinin, alakasının bulunmadığının altını özellikle çizmek isterim."

Bir gazetecinin İran bağlantısıyla ilgili kısmını hatırlatması üzerine Bozdağ, "O kısmını bilemiyorum. Şu anda dosyada ne var onu bilmiyorum. Ama 'AK Parti'nin kurucuları arasında, AK Partililer arasında İran ajanı var. İran onları dinliyormuş' kısmı koca bir yalandan ibaret" karşılığını verdi.