Medya
20 Eyl 2015 10:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:53

AKP'den aday gösterilmeyen Kızılkaya: Barışa kan bulaştı, Meclis'te bana düşecek iş yok

AK Parti'nin 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimleri için YSK'ya verdiği aday listesinde yer alamayan Muhsin Kızılkaya ilk yazısını yazdı.

7 Haziran seçimlerinde Mersin'de AKP'den milletvekili olan Muhsin Kızılkaya 1 Kasım listesinde aday gösterilmedi. "Kimseye kırgın olmadığını" belirten Kızılkaya, "Daha önce, yani milletvekili olmadan önceki mevzime geri döneceğim. Barışın benim gibi, sizin gibi daha çok savaşçıya ihtiyacı var çünkü" dedi.

Habertürk'e yazan Kızılkaya, "Kürt olmanın ve Kürtçe konuşmanın geçmiş dönemlerdeki zorluğuna" değinerek, "Recep Tayyip Erdoğan adında bir 'uzun adam' çıktı. 'Ne yapıyorsunuz, niçin bu insanlara bu kadar zulmediyorsunuz, bundan sonra onların parmağı kesilse benimki kanayacak, bunu böyle bilin' dedi. O kanın, o gözyaşının içinde o kadar şefkatli bir sesti ki bu ses, solculuğumu, Kürtlüğümü, seküler hayat biçimimi, arkadaşlarımı, bir kısım akrabamı yaşadığım o mahallede bırakıp o sesin yanına koşmaya başladım. Benimkine benzer birçok sese daha ihtiyacı vardı çünkü" dedi.

Kızılkaya'nın yazısının ilgili kısmı şu şekilde:

Çocuklar ölmeye başladı. Çok kan aktı. Her yer tarumar oldu. Köyler yakıldı, koca bir coğrafyada “tarih öncesi köpekler” havlamaya başladı. Umut azaldı, şiddet nüfuz etti cemiyetin damarlarına, kan tuttu herkesi... Anaların feryatları boşalan o koyakları doldurdu, kimse o çığlıkları duymaz oldu. Kulaklar sağır, diller lâl oldu.

Sonra Recep Tayyip Erdoğan adında bir “uzun adam” çıktı. “Ne yapıyorsunuz, niçin bu insanlara bu kadar zulmediyorsunuz, bundan sonra onların parmağı kesilse benimki kanayacak, bunu böyle bilin” dedi.

O kanın, o gözyaşının içinde o kadar şefkatli bir sesti ki bu ses, solculuğumu, Kürtlüğümü, seküler hayat biçimimi, arkadaşlarımı, bir kısım akrabamı yaşadığım o mahallede bırakıp o sesin yanına koşmaya başladım. Benimkine benzer birçok sese daha ihtiyacı vardı çünkü.

“Akil İnsanlar Heyeti”nde dere tepe birlikte çıktık yola. Onun elinde baldıran zehrinin şişesi, benim boynumda “dönek” ve “ihanet” yaftası... Umurumda değildi. Barışa koşuyorduk birlikte. Türkçe’ye çevirdiğim Mehmed Uzun’un kelamı mataramdaki su, heybemdeki azıktı. Ve bu bana yeterdi.

Daha ne olsun “dağlarına bahar gelecekti memleketimin!”.

Barış ayağımızın altında, başımızın üzerinde dolaşıyordu.

Bir daha bu memlekette zulüm olmasın, bir daha bu topraklarda insanlar birbirini öldürmesin, her yere sulh egemen olsun diye, Kürdi bir ses olarak, onların girdiği siperde kendime bir yer bulup ben de yanlarına yerleştim. Kelamıyla varlığımın farkına vardığım anadilimin bütün edipleri, bütün ermişleri ne kadar iyi bir şey yaptığımı hep birlikte kulağıma fısıldamaya başladı. Tek kelime Türkçe bilmeyen yaşlı anam da, canım karıcığım da... Demek ki doğru bir şey yapıyordum. Gayri hiçbir yafta, hiçbir yerimde, hiçbir iz bırakmayacaktı.

İki taraf arasında köprü olabilirim diye mebus oldum.

Seçildim, heyhat köprü inşaatında kullanılacak malzemenin her yerine tekrar kan bulaştı.

Şimdi tekrar çocuklar ölüyor, üstelik kahpe mayınlarla hem de...

Sertleşti hayat, galiba Meclis’te bana düşecek iş yok, o yüzden yokum yeni dönemde...

Kan bulaşsa da her yerimize, en umutsuz zamanlarda “umudun, sözün bittiği yerde başlayan şey olduğuna” inandım.

Şimdi hiç ama hiç kimseye kırgınlık duymadan, hiç kimseye sitem etmeden, daha önce, yani milletvekili olmadan önceki mevzime geri döneceğim.

Barışın benim gibi, sizin gibi daha çok savaşçıya ihtiyacı var çünkü.