Politika
13 Şub 2024 10:23 Son Güncelleme: 13 Şub 2024 10:26

AKP'de "Yeniden Refah Partisi" değerlendirmesi; "Bizi sıkıntıya sokacak"

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, AKP'nin, DEM Parti'yi dikkatle izlediğini ve Başak Demirtaş'tan sonra ortaya çıkacak her adayın Ekrem İmamoğlu'na yarayacağı yorumunu yaptıklarını aktardı.

Yeniden Refah Partisi'nin 3 büyükşehir başta olmak üzere seçime kendi adaylarıyla girmesini de yorumlayan AKP'lilerin "Bizi asıl bu sıkıntıya sokacak” değerlendirmesini yaptığı belirtildi. 

Babacan bugünkü yazısında, şu ifadeleri kullandı: 

" DEM’in aday çıkarması, AKP tarafından kullanılacak “Teröristlerle iş birliği yapıyorlar” propagandasını da ortadan kaldırdı. Bu formülün bilinçli olarak yaratıldığı iddiaları var.

Daha önce bu satırlarda yazdığımız gibi AKP’liler, YRP’nin derdine düşmüş gibi. Yeniden Refah Partisi’nin tabanının toplu kanalize olabildiği ve kararlı olduğu analizi yapılıyor. “Ne bizim ne de diğer partilerin seçmenine benziyorlar, sadıklar. Bizi asıl bu sıkıntıya sokacak” sözleri AKP’lilere ait. AKP kaynaklarının son hafta analizleri de İstanbul’da durumun kafa kafaya olduğu. Seçimi son haftadaki seçmenin yaklaşımı belirleyecek ve küçük farklarla kazanılacak."

Yazının tamamını okumak için tıklayın