Gündem
25 Ara 2013 16:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:50

AKP medyasında Bayraktar sansürü! O sözleri görmediler!

Erdoğan Bayraktar'ın istifasını duyurduğu açıklama AKP medyasında sansür yedi. Bayraktar'ın Başbakan'ı hedef alan sözleri adeta buharlaştı...

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu AKP kadar medyasını da sallıyor. NTV canlı yayınında istifa ettiğini duyuran Bakan Erdoğan Bayraktar'ın Başbakan'ı hedef alan sözleri AKP medyasında sansüre uğradı.

İSTİFA ETTİ BAŞBAKANI DA İSTİFAYA DAVET ETTİ

Bayraktar istifa açıklamasında istifa eden diğer bakanlar Zafer Çağlayan ve Muarrem Güler'den farklı olarak Başbakan Erdoğan'a dönük eleştirel bir çıkış yapmış ve "imar planlarının büyük bir bölümü Başbakan'ın talimatıyla yapıldı. bu milleti rahatlatmak için Başbakan'ın istifa etmesi gerektiğine inandığımı ifade ediyorum" demişti. Bayraktar, partisinden istifa etmesi yönünde baskı gördüğünü de ima ettiği açıklamasında "rüşvet ve yolsuzluk ifadelerinin bulunduğu bir operasyon sebebiyle 'İstifa ediniz ve beni rahatlatacak deklarasyon yayınlayınız' şeklinde tarafıma baskı yapılmasını kabul etmiyorum." demişti.

BAKAN'IN İSTİFASINI VERDİLER BAŞBAKAN'I GÖRMEDİLER!

Bayraktar'ın açıklamaları gündeme bomba gibi düşse de AKP cephesindeki gazetelerin internet siteleri açıklamayı sansürleyerek sayfalarına taşıdı. Akşam, Sabah ve Star gazetelerinin internet siteleri Bayraktar'ın istifasını duyurdukları haberlerinde Bakan'ın Başbakan'ı hedef alan sözlerine yer vermediler.

BAYRAKTAR NE DEMİŞTİ?

"Rüşvet ve yolsuzluk ifadelerinin bulunduğu bir operasyon sebebiyle istifa ediniz ve beni rahatlatacak deklarasyon yayınlayınız şeklinde tarafıma baskı yapılmasını kabul etmiyorum. Çünkü soruşturma dosyasında var olan ve yasalara uygun olarak onaylanan imar planlarının büyük bir bölümü Başbakan'ın talimatıyla yapıldı. Bu minval üzerine Bakanlık'tan ve milletvekilliğinden istifa ediyorum.

BAŞBAKAN DA İSTİFA ETSİN

Ancak, bu milleti rahatlatmak için Başbakan'ın istifa etmesi gerektiğine inandığımı ifade ediyorum, yüce milletimize saygılar sunuyorum. Bugün bize bir istifa metni bir tane de deklarasyon metni gönderildi. Ben tabii ki partimi rahatlatmak istiyorum ama böyle bir durumda bunun yanlış olduğunu ifade ediyorum ve hayırlı olsun diyorum.''