Gündem
31 Ağu 2021 18:32 Son Güncelleme: 31 Ağu 2021 21:29

AKP kurmayları duyurdu: İçişleri Bakanlığı’nda büyük değişiklik!

Türkiye'nin en önemli gündem maddeleri arasında olan göçmen ve afet konuları üzerine iki ayrı bakanlık kurulacağı öne sürüldü.

İki yeni bakanlık fikrinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın masasına geldiği iddia edildi.

Türkiye'nin en önemli gündem maddeleri arasında olan göçmen ve afet konuları üzerine iki ayrı bakanlık kurulacağı belirtildi.

 Buna göre, İçişleri Bakanlığı bünyesindeki Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ve AFAD başta olmak üzere afet konusunda uzmanlaşmış kuruluşları tek bir çatı altında toplayarak iki ayrı bakanlık kurulması planlanıyor.

AKP kurmaylarının konuyla ilgili görüşleri ise şöyle:

 "İklim değişikliği ve göçmen sorunları göze alındığında ilgili bakanlıkların yeniden yapılandırılması, hem de kamuda yeni birimler kurulması gerekebilir. Mesela AFAD’ın çatısı altıda, sel, yangın gibi afetlerde özel ihtisas sahibi yeni birimler oluşturulabilir. Ayrıca, nüfus hareketliliği ve göç hareketliliği dikkate alınarak bu yapılanmalar yeniden ele alınmalı.

İçişleri Bakanlığı bünyesindeki, göç idaresi, AFAD gibi bu konuda uzman kuruluşları bir çatı altına alacak iklim değişikliği ve ‘Göç Bakanlığının’ kurulması gerekebilir. Bu konu Türkiye’yi yakın gelecekte çok ilgilendirecek. Hem iklimsel sebepler hem de buna bağlı göç hareketliliğinden dolayı Türkiye, geçiş noktasında. Dolayısıyla önümüzdeki dönem bu konularda uzman bir yeni bakanlığın kurulması gündeme gelecektir."