Medya
10 Ağu 2011 10:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:39

AKP HÜKÜMETİ 6 AY İÇİNDE İSTİFA ETMEK ZORUNDA KALACAK!

Kehanetleriyle ünlü Taraf yazarı Emre Uslu'dan bomba iddia... AKP hükümeti 6 ay içerisinde istifa etmek zorunda kalacak.

İşte Emre Uslu'nun bugünkü yazısı;

Baştan söyleyeyim yukarıdaki sözler bana ait değil. Benim öngörüm de değil. Bu sözler uzun süredir beynime kaçmış bir sivrisinek gibi kafamın çeperlerine çarpıp duruyor. Bu sözler seçimlerden önce Mahmut Alınak tarafından söylenmişti. Doğrusu uzun süredir tereddütlüydüm o programı hatırlatıp hatırlamama konusunda. Geçen yeniden dinledim Alınak'ın o sözlerini. Amerika'da olduğumdan dolayı da Alınak'a ulaşamadım. Artık yazmaya karar verdim. Eğer Alınak'ın bir açıklaması olursa buradan seve seve yayımlarım.

8 mayısta Habertürk televizyonunda Mahmut Alınak ile birlikte bir programa katılmıştım. Konu yine Kürt sorunuydu. Alınak işte o programda paylaştı "Öyle şeyler yapılacak ki seçimlerden sonra AKP iktidarı altı ay içinde istifa etmek zorunda bıraktırılacak" öngörüsünü. Şimdi BDP ve PKK'nın yaptıklarına bakınca acaba Alınak bunları mı kastetmişti demekten kendimi alamıyorum.

Mahmut Alınak o programda şöyle konuşmuştu:

"Keşke kör olsaydım da görmeseydim. 12 hazirandan sonra korkunç bir savaş patlak verecek. Çünkü devlet ve hükümet bu meseleyi çözmek istemiyor. PKK seçimden sonra bu gidişatla eylemsizliği bitirecek. Eylemsizlik bitince çocuklarımızın tabutları gelmeye başlayacak.."

Alınak şöyle devam etmişti: "İmralı'ya gidip Öcalan'ın çözüme katkıda bulunmasını isteyeceğim. DTK demokrasiden ve özgürlükten yana olan bütün çevrelerle görüşüp demokratik çözüm konferansı düzenleyecek. Bir çözüm paketi oluşturacağız. Teorik ve pratik. Başbakan'a çözüm önerisi götüreceğiz. Ben Başbakan'ın bu öneriyi kabul edeceğini sanmıyorum. Bu nedenle o çözüm paketini hayata geçirmek için önümüze altı aylık bir süre koyacağız. İddia ediyorum altı ay içinde AKP iktidarı istifa etmek zorunda bıraktırılır. Bıraktırılabilir demiyorum bıraktırılır diyorum..."

"AKP'yi iktidardan indirmek için ne yapacaksınız" sorusuna da şu cevabı vermişti Alınak: "Demokratik çözüm diyeceğiz. Sivil itaatsizlik eylemleri yapacağız. Örneğin teneke çalma eylemi... Başbakan'ın kulağının dibinde patlayan teneke gümbürtüleri Başbakan'ın sinirlerini koparır.


YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN