Politika
24 Eki 2023 15:00 Son Güncelleme: 24 Eki 2023 15:03

AKP Ankara teşkilatında "anket" krizi patladı

AKP'de yapılan bir anket tartışma yarattı. Partinin Ankara İl Başkanlığının, Ankara adaylığı için yaptırdığı ankette İl Başkanı Hakan Han Özcan'ın da ismine yer verdiği iddiası teşkilat içerisinde tepkilere neden oldu.

T24'ten Eray Görgülü'nün haberine göre, Adaylıkta ismi konuşulan Turgut Altınok, Murat Köse ve Osman Gökçek gibi isimlerin "aday olacaksa istifa etsin" tepkisini gösterdiği öğrenildi. AKP Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir ise, yaptığı açıklamada "Hiçbir il başkanımız kendi ismini koyarak anket yapmaz. Buna ihtiyaçları da yok" dedi.

AKP'de yerel seçimlere yönelik hazırlıklar devam ederken, özellikle muhalefetin elinde bulunan İstanbul ve Ankara Büyükşehir belediyeleri için özel projeler hazırlanırken, aday belirlemeye yönelik çalışmalar da hız kazandı. Kulislerde bazı isimler ön plana çıkarken, AKP Ankara İl Başkanlığının yaptırdığı bir anketin ise son günlerde teşkilat içerisinde rahatsızlık yarattığı öğrenildi.

Bu rahatsızlığın sebebinin ise İl Başkanlığının Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yaptırdığı ankete, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ve Ankara Milletvekili Osman Gökçek'in yanında İl Başkanı Hakan Han Özcan'ın ismini koyması olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre bazı AKP'liler, Özcan'ın kendi ismini bilinir hale getirmek istediğini öne sürerek, Genel Merkez'e "Aday olmak istiyorsa istifa etsin İl Başkanlığını bıraksın" diye tepki gösterdi.

"İLK KEZ DUYUYORUM"

Şikayetlerin AKP Genel Başkan Yardımcısı, Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir'e iletildiği iddia edilirken, Kandemir, T24'ün sorusunu yanıtladı.

"İddiaları ilk kez sizden duyuyorum" ifadesini kullanan Kandemir, şunları şöyle konuştu:

"Bu iddialara itibar etmeyin, tabii ki il başkanları yaklaşan yerel seçimler için kendi illerinde anketler yaptırırlar. Ancak hiçbir il başkanımız kendi ismini koyarak anket yapmaz. Buna ihtiyaçları da yok. Tüm süreçler parti disiplinimiz içinde ilerler. İl başkanlarımız genel merkezin nasıl çalıştığını ve kendilerinin de ne yapacağını çok iyi bilirler."