Gündem
01 Mayıs 2015 12:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:31

AKP adayı Mahmut Övür o sorulara çok kızdı! O havuzun suyunu sana içiririm!

AKP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı eski Gazeteci Mahmut Övür, Silivrili gazetecilerin sorularına kızdı.

AKP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı eski Gazeteci Mahmut Övür, Silivri’de yerel gazetecilerle buluştu. Övür, Silivrili gazetecilerin soruları karşısında zaman zaman sinirlendi.

Silivri'nin yerel sitesi supersilivri.com'un haberine göre Mahmut Övür, konuşmasında geçmiş yıllarda Fethullah Gülen Cemaati ile birlikte hareket etmesine de değindi. Cemaate dini duygularından dolayı inandığını belirten Övür “inanmıştım, kandırıldım, pişmanım” dedi.

Supersilivri.com Genel Yayın Yönetmeni Cem Güner’in 17 Aralık operasyonu ve ayakkabı kutularıyla  ilgili soruları Övür’ü kızdırdı. Övür, bu operasyonların bir algı operasyonu olduğunu iddia etti.  “Küfür özgürlüğü istemeyin” Türkiye’nin basın özgürlüğü açısından gitgide geriye gittiği ve 180 ülke arasında 149. Sıraya gerilemesiyle ilgili soruya,  “Siz küfür özgürlüğü, hakaret özgürlüğü istiyorsanız ayıp ya. Bu bir algı  operasyonudur. Bu sıralamayı neye göre kastediyorsunuz? Bu ülkede fikir değil küfür özgürlüğü isteniyor. Başbakanla ilgili yazamadığınız bir şeyi söyleyin bana. Bu devlet besleme basın yarattı zamanında. Onları hatırlayın.” şeklinde cevap verdi.



Güner’in sormuş olduğu  “Türkiye’de havuz medyası var mı yok mu? Bu medya nereden besleniyor?” sorusuna karşı aldığı cevap tüm salonu şaşırttı. Övür bu soruya ‘Kusura bakma o havuzun suyunu sana  içiririm. Böyle konuşmayın.. Diğer tarafta da hırsızlık medyası var. Çok ayıp. Nerden çıkardın havuz medyasını. Onlar demokrasi medyasıdır. Hükümeti, siyasi dengeyi korumaya çalışan, aynı fikirli bir medya oluştu. Ama bu medyanın oranı ney? Sabah, Yenişafak, Star, Akşam Gazetelerini toplayın; yüzde kırk etmez. Bu medya demokrasi medyasıdır, sivil medyadır. İktidara tuzak kuranlara karşı duran medyadır. Darbeci değildir. Kaynakları da milletin kaynağıdır. Bu gazetelerin yürüttüğü mücadele demokrasi mücadelesidir." cevabını verdi.