Güncel
15 Ağu 2022 12:08 Son Güncelleme: 15 Ağu 2022 12:09

AKOM uyardı: Yağış etkisini artıracak…

İstanbul’da sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) Anadolu yakasında daha etkili olan yağışın ilerleyen saatlerde etkisini artıracağını belirterek uyardı.

Yağış Anadolu yakasında Sarıyer, Kadıköy, Üsküdar, Ümraniye ve Ataşehir’de etkili oluyor. Yağışın nedeniyle D-100 Karayolu ve TEM Otoyolu’nda yoğunluk yaşanırken, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde Avrupa’ya geçişlerde yoğunluk oluştu.

Avrupa yakasında da yağışın etkisiyle D-100 Karayolu Ankara istikameti Haliç Köprüsü, Okmeydanı, Mecidiyeköy, Zincirlikuyu mevkileri ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü girişinde trafik yoğunluğu yaşandı.

 

TRAFİK KAZALARI MEYDANA GELDİ

Kent genelinde yağışın etkisiyle kayganlaşan yollarda maddi hasarlı trafik kazaları da meydana geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Yoğunluk Haritası verilerine göre saat 10:06 itibarıyla kent genelinde trafik yoğunluğu oranı yüzde 54 ölçüldü.

Sağanak sonrası Kapalı Çarşı ve Mısır Çarşısını da su bastı.

 

ANADOLU YAKASINDA YOĞUN YAĞIŞ GEÇİŞLERİ

AKOM Twitter hesabından yaptığı duyuruda yağmurun ilerleyen saatlerde etkisini artıracağını belirterek, “Öğle saatlerine kadar gök gürültüsü ve şimşek ile beraber yer yer yoğun sağanak geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor. Önümüzdeki saatlerde Anadolu yakasında yoğun yağış geçişleri yaşanması beklenmektedir” dedi.

Sarıyer Belediyesi de ‘dışarı çıkmayın’ uyarısında bulunarak “İlçemiz yoğun bir yağış altında. Ekiplerimiz sahada çalışmalarını sürdürüyor. Sizler de zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayın ve özel araçlarınızı kullanmayın” dedi.

 

YALOVA VE BURSA’DA DA SAĞANAK

Öte yandan Yalova ve Bursa’da da görülen sağanak hayatı olumsuz etkiliyor. Sabah başlayan ve devam eden yağış nedeniyle bazı cadde ile sokaklarda su birikintileri oluşurken, sürücüler ilerlemekte güçlük çekti kazalar meydana geldi.

Bursa’da Mudanya’da daha etkili olan sağanak ve fırtına nedeniyle bazı ağaçlar devrilirken evlerin çatıları uçtu. Su baskınlarının meydana geldiği kentte trafik kazaları da yaşandı.

Yağmura hazırlıksız yakalanan insanlar ıslanmamak için açık iş yerleri, pasaj ve otobüs duraklarına sığındı. Bazı esnaf sabah açmaya geldiği iş yerlerine dolan suyu tahliye etmeye çalıştı.