Akneyi önlemek için edinmeniz gereken 8 alışkanlık! Tamamen hayatınızdan çıkarın

Cilt problemleri günümüzde birçok kişinin en büyük sorunlarından biri. Özellikle sivilceli bir cilde sahipseniz veya cilt yapınız akneye meyilli ise yapmanız gereken bazı küçük alışkanlıklar var. Bu alışkanlıklar sayesinde cildinizdeki aknelerden kurtulabilir aynı zamanda yenilerinin çıkmalarının da önüne geçebilirsiniz.

Akneyi önlemek için edinmeniz gereken 8 alışkanlık! Tamamen hayatınızdan çıkarın - Sayfa 1

Cildinizde düzenli olarak sivilceler çıkıyorsa – tek tük bile olsa – bunun kaynağını araştırmanız gerekiyor. Eğer sivilceniz çıkıyorsa bunun mutlaka bir sebebi vardır. Teşhis edilmesi en kolay olanlar da belirli bir neden sebebiyle ortaya çıkan sivilcelerdir. Bunlar bir alışkanlığa (veya bir alışkanlık eksikliğine) bağlı ve basit bir müdahaleyle dev bir sivilce haline gelmeden önlemeniz mümkündür. 

118
Akneyi önlemek için edinmeniz gereken 8 alışkanlık! Tamamen hayatınızdan çıkarın - Sayfa 2

Bu sivilceler bir dermatolog yardımı olmadan da önlenebilir durumdadır. Yine de kronik veya şiddetli akne vakaları için kesinlikle bir dermatologa danışmalısınız, çünkü bu vakalar genellikle sadece reçeteler ve ileri teknoloji aletler kullanılarak tedavi edilebilir. 

218
Akneyi önlemek için edinmeniz gereken 8 alışkanlık! Tamamen hayatınızdan çıkarın - Sayfa 3

1. CİLT BAKIM RUTİNİNİZİ DENGELEYİN

İster minimal bir rutin seçin (temizleme, peeling, nemlendirme) veya daha komplike bir bakım (serumlar, tonerler, maskeler) uyguluyor olun, her şeyin uyum içinde çalıştığından emin olmanız gerekiyor. Örneğin; eğer yağlı veya sivilceye yatkın bir cildiniz varsa, durumu kötüleştirmeyecek ürünler kullanmalısınız (komedojenik olmadığından emin olduğunuz argan yağı gibi yağları kullanarak başlayabilirsiniz).

318
Akneyi önlemek için edinmeniz gereken 8 alışkanlık! Tamamen hayatınızdan çıkarın - Sayfa 4

Cildinizde hassas temizleyiciler kullanmaya özen gösterin ve her zaman besleyici, onarıcı bir nemlendirici ile (peeling, gözenek temizleme maskesi ve hatta tıraş bıçağı gibi) bakımınızı tamamlayın. Bu, bu listedeki en genel ve aslında her şeyi kapsayan ipucu. Bazen en kolayı yapmak en zor olanı. Ancak konu cildiniz olduğunda kolay gibi görünen sadece üç adımlı bir rutini oluşturmak baştan sona düşünmeniz ve planlamanız gereken bir şey.

418