Gündem
17 Mayıs 2012 17:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:40

AKİT'TEN RTÜK'E SERT TEPKİ; "SAPIKLIĞA PRİM VERİLDİ"

Akit, RTÜK'ün Cemil İpekçi'nin eşcinsellikle iligili yaptığı açıklamalara ceza vermemesine tepki gösterdi..

Akit, RTÜK'ün Cemil İpekçi'nin Habertürk TV'de eşcinsellikle iligili yaptığı açıklamalarını ifade özgürlüğü olarak değerlendirmesine tepki gösterdi:

İşte Akit'in o tepkisi:

BDP'lilerin “eşcinsel evlilik” teklifine tepkiler sürerken, Radyo Televizyon Üst Kurulu'ndan da şok bir karar geldi. RTÜK, Uzman Raporu'nu da hiçe sayarak, eşcinsel modacı Cemil İpekçi'nin Habertürk TV'de yaptığı “sapıkça açıklamaları” ifade özgürlüğü olarak değerlendirdi ve gelen şikayetleri reddetti.
   
Yeni anayasa çalışmaları kapsamında BDP'lilerin “eşcinsel evlilik” teklifine tepkiler sürerken, Radyo Televizyon Üst Kurulu'ndan da tartışmalı bir karar geldi. Prof. Dr. Davut Dursun Başkanlığındaki RTÜK, eşcinsel modacı Cemil İpekçi'nin Habertürk'te “evlilik kurumu” ile ilgili yaptığı açıklamalarda ihlal görmedi.

CEMİL İPEKÇİ'NİN O SÖZLERİ

Habertürk TV'de 10.02.2012 tarihinde saat 00:10'da yayınlanan, Esin Övet ve Serdar Turgut'un sunduğu “Alt Üst Muhabbet” adlı programda konuk Cemil İpekçi, sapkın cinsel eğilimini anlatırken, aile kurumunu “geri kalmışlık” gibi göstererek, aşağılıyordu. İpekçi, “Evlilik bence artık çok geride kalmış bir kavram”, “Benimle birlikte olan erkek arkadaşım, yıllar sonra bir bayanla evlendi. Bu arkadaş evliliğini sürdürürken, aynı zamanda benimle birlikte oldu”, “Eğer kaideler kalksa, yani bu inançtan konan ya da cemiyet-sosyal tabular, kareler kalksa, insanların seks hayatları çok daha farklı olurdu” şeklinde açıklamalarda bulundu.