Gündem
27 Haz 2014 11:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:21

Akit'ten günün bombası! Gülen tımarhanede yatmış!

Akit "Tımarhanede yatmış" başlıklı haberinde Fethullah Gülen'in 1976'da Manisa Ruh ve Sinir Hastalıklıarı Hastanesi'ne yatırıldığını iddia etti.

Gülen cemaati ile AK Parti arasındaki kavganın medyaya yansımalarında birbirinden ilginç iddialar gündeme gelmeye devam ediyor.

AKİT'İN SON BOMBASI
Yeni Akit gazetesi bugün ilk sayfasından anons ettiği "Tımarhanede yatmış" başlıklı haberinde Fethullah Gülen'in 1976'da Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne yatırıldığını iddia etti. Akit, Süleyman Yeşilyurt'un yazdığı “Pensilvanya Canbazı” adlı kitaba dayandırdığı haberinde Gülen'in "Ocak 1976’da Manisa Merkez Vaizi iken çok istediği İzmir ve İzmir Hisar Camii’ne tayinini yaptıramadığından dolayı vaazlarda sürekli cemaatle tartıştığı ve bu sebeple Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne (Akıl Hastanesi) gönderildiği" iddiasına yer verdi.
İşte Akit'in şaşkına çeviren haberindeki ilgili bölüm:

"PENSİLVANYA CANBAZI"
DenemeAkıcı üslubuyla kaleme aldığı “Çarkçı Kemal” kitabı büyük ses getiren Araştırmacı-Yazar Süleyman Yeşilyurt, Paralel çetenin lideri Fethullah Gülen’i anlattığı ve önümüzdeki hafta ilk baskısı piyasaya çıkacak olan “Pensilvanya Canbazı” adlı kitabıyla yine gündem oluşturacak. Pensilvanya Canbazı kitabında, Pasinler’in Korucuk köyünden Pensilvanya’ya uzanan şaibeli yol anlatılıyor. Gülen’in ispiyonculuğa çok erken yaşlarda başladığı, hocası Sadi Mazlumoğlu’nu Atatürk aleyhinde konuşmalar yaptığı iddiasıyla Erzurum’daki Gürcükapı Polis Karakolu’na şikayet ettiği, Mazlumoğlu’nu elleri bağlı şekilde nezarete attırdığı aktarılıyor.

UYARI ÜZERİNE HASTANEYE GÖTÜRÜLDÜ

Kişilik sorunu yaşayan Gülen’in, İskenderun’da askerlik görevini yaparken camide sivil olarak vaaz verdiği sırada kendisini “Tefsirleri çarpıtıyorsun” şeklinde ikaz eden cami cemaatiyle kavga ettiği ve 20 gün askeri hapishanede yattığı belirtiliyor. Kitapta ayrıca, Gülen’in Ocak 1976’da Manisa Merkez Vaizi iken çok istediği İzmir ve İzmir Hisar Camii’ne tayinini yaptıramadığından dolayı vaazlarda sürekli cemaatle tartışmasından, cami içerisinde ayılıp bayılma hallerine girdiğinden bazı cemaat mensuplarının “Aklını kaçırmış. Deli bu. Herkesi azarlıyor. Hastaneye yatıralım” demesi üzerine Gülen’in Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne (Akıl Hastanesi) gönderildiği, burada bir ay tedavi gördükten sonra onun perişan halini gören Diyanet yetkililerinin, Gülen’i durumunu düzeltmesi için İzmir Buca’ya vaiz olarak gönderdiği anlatılıyor.