Gündem
12 Oca 2013 13:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:37

AKİT'İN PATRONU BOMBALI SALDIRI İÇİN NELER SÖYLEDİ?

Akit İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu, olayın nasıl gerçekleştiğini anlattı.

Habervaktim.com’a konuşan Akit İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu, “Hainler, namussuzlar bizi korkutamazlar, susturamazlar. Biz bunları çok gördük. Türkiye’nin baş belası terör konusunda sergilediğimiz ilkeli ve dik duruşumuzu koruyacağız” dedi…

Akit İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu, olayın nasıl gerçekleştiğini şöyle anlattı:

“Dün gece saat 21:30 eve gittim. Biraz sonra arkadaşlar aradı ve saldırının yapıldığını öğrendim. Matbaanın geniş bir bahçesi var. 4 adet güvenlik kameramız mevcut. Ancak saldıranlar ölü noktalardan bombaları atmışlar. Saldırganların kameralara arkaları dönük. Yani profesyonelce yapılmış bir saldırı. El yapımı bombalarla saldırmışlar. Bombaların içerisine çivi de yerleştirilmiş.”

Akit’in yayınlarının ortada olduğunu, gücünü Hakk ve halktan aldığını ifade eden Karahasanoğlu, “Hakk ve halktan tarafız. Yayınlarımızın temelini bu oluşturuyor. Örneğin ülkemizin baş belası terör konusunda çok net bir duruşumuz var. Yine darbecilere karşı dik bir duruş içindeyiz. Milletimizin başörtüsüyle, namazıyla, orucuyla uğraşanlara karşı mücadelemiz de sürüyor. Bu duruşumuzda hiç taviz vermedik vermeyeceğiz de. Haliyle bu duruş birilerini rahatsız ediyor. Kim o birileri, bölücü terör örgütleri, İslam karşıtlığı yapan çevreler, cuntacılar ve bu odakların medya içinde, bir takım sivil toplum örgütleri içlerinde yuvalanmış destekçileri” dedi.

YARGIDAN UMDUKLARINI BULAMADILAR

Bombalı saldırının “kalemşörlerinin kışkırtmaları”nın da etkisiyle bu çevrelerce gerçekleştirilmiş olabileceğini belirten Karahasanoğlu, şöyle devam etti:

“Bu marjinal sol ve bölücü örgütlerin medyada, üniversitelerde, bir takım STK’larda destekçileri var. Bunlarla ilgili de haberlerimiz çıkıyor zaman zaman. Özgürlük, demokrasi gibi laflarla adeta terör örgütü propagandası yapılıyor. Biz de ‘ne oluyor beyler’ diye tepki gösterdik mi, Akit hedef gösterdi diye bas bas bağırıyorlar. Savcılar, siyasiler, meslek örgütleri üzerinde Akit’i susturun baskısı kurmaya çalışıyorlar. Benzer bir girişimleri geçtiğimiz haftalarda Savcılıkça takipsizlikle sonuçlandı. Bu karar da çok kızdırdı onları.”

BUNLARA PABUÇ BIRAKMAYIZ

Akit İcra Kurulu Başkanı Karahasanoğlu, 28 Şubat sürecinde de benzer saldırılara maruz kaldıklarını hatırlatarak “Hainler, namussuzlar bizi korkutamazlar, susturamazlar. Biz bunları çok gördük. Bunlara pabuç bırakmayız. Bu saldırılar bizi korkutamaz, susturamaz aksine gücümüze güç katar. Türkiye’nin baş belası terör konusunda sergilediğimiz ilkeli ve dik duruşumuzu koruyacağız” diye konuştu.

DESTEK YAĞIYOR

Türkiye’nin dört bir yanından destek telefonları, mesajları aldıklarını açıklayan Karahasanoğlu, okurlarına teşekkürlerini sundu.