Gündem
31 Eki 2012 10:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:19

AKİT YİNE BİR SKANDALA İMZA ATTI! O FOTOĞRAF NE ZAMAN ÇEKİLDİ?

Yeni Akit'in dün manşetinde açlık grevlerini eleştirmek için kullandığı fotoğraf tartışma yarattı.

Açlık grevlerini dün,’biz kuzu kebabına, siz ölüm orucuna’ başlığıyla ve BDP’li Milletvekillerini yer sofrasında hep birlikte yemek yerken gösteren bir fotoğrafla veren Akit Gazetesi, yine bir skandala imza attı. Sürmanşetinde kullandığı fotoğraf 3 ay önce çekilmiş.

Yeni Akit gazetesi, cezaevlerinde 49 gündür devam eden açlık grevlerini dün sürmanşetinde "Biz kuzu kebabına siz ölüm orucuna" başlığıyla haberleştirdi.

Haberde BDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ile Gültan Kışanak, BDP milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü, Aysel Tuğluk, Sırrı Sakık, Ahmet Türk ve KCK davasından tutuklanan Prof. Dr. Büşra Ersanlı’nın Mardin’de hep birlikte yemek yerken çekilen fotoğrafları kullanıldı.

Yeni Akit’in kullandığı fotoğraf, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın grup konuşmasına da kendine yer buldu.

FOTOĞRAF TEMMUZDA ÇEKİLDİ

Gazetenin "Kürtleri açlık grevine teşvik eden PKK ve BDP’li yöneticiler, mükellef sofralar kurup karınlarını tıka basa doyuruyor" spotuyla yayınladığı haberde yer alan fotoğraf ise BDP Milletvekillerinin Temmuz ayı içerisinde Mardin’deki grup toplantısının ardından katıldıkları bir düğün töreninde çekilmiş.
 Fotoğrafla ilgili T24’e bilgi veren Ertuğrul Kürkçü, Temmuz ayı içerisinde Mardin’de çekildiğini belirterek "BDP grubu olarak yıllık değerlendirme toplantısı için Mardin’deydik. Fotoğrafta toplantının ardından katıldığımız bir düğünde çekildi" dedi.
 
Fotoğrafın Ahmet Türk’ün bir yakınının düğününde çekildiğini hatırlatan Kürk’çü Akit’in haberi ve Başbakan’ın açıklamlarıyla ilgili şu değerlendirmede bulundu: "Böyle gayri ahlaki bir saldırı karşısında savunma yapma gereği duymuyorum. Fotoğraf eski bir tarihe ait olduğu gibi, cezaevinde açlık grevinde olmayanlar, dışardaki bizlerde yemek yiyoruz. İçerdeki insanlara açlık grevine girmelerini söyleyen biz olmadığımız gibi, bizler BDP’li vekiller olarak çözüm üretmeye çalışıyoruz"
 
ERSANLI DA TEMMUZ DEDİ

Fotoğrafta yer alan Prof. Dr. Büşra Ersanlı’da fotoğrafın cezaevinden çıktıktan beş gün sonra 17-18 Temmuz tarihlerinde Mardin’de çekildiğini söyledi.