Medya
14 Tem 2015 15:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:44

Akit yazarından olay Gamze İlgezdi iddiası: Yunanistan'dan...

Yeni Akit Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya, CHP'de tartışmaya yol açan rezidans krizine ilişkin olarak, ismini vermediği bir vatandaşa dayandırdığı bir iddiayı gündeme getirdi.

Söz konusu iddiaya göre, 150 milyon dolara Yunanistan'dan bir ada alınıyor. İddiaya göre, bu ada bir dönem Ataşehir Belediye Başkanlığı Yapı Kontrol Müdürlüğü görevini yapan Leyla Bölen ve CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin eşi CHP İstanbul Milletvekili Gamze İlgezdi’yle ilgili. Karakaya,  iddianın sahibinin kendisine şunları söylediğini aktardı:

"- Gamze İlgezdi ile Eski Yapı Kontrol Müdiresi Leyla Bölen; Komşu’da 150 milyon dolara bir adanın bütününü almışlar mıdır, almamışlar mıdır?..

- Bunu, ister siz araştırın, ister devletin istihbarat birimleri araştırsın!..

- Yunanistan’dan 150 milyon dolara satın alınan Ada kimin üzerinedir?.."

CHP yönetimi ve İlgezdi ailesi rezidans iddialarıyla ilgili savcılığa başvurarak konunun araştırılmasını talep etti. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da Kızı Zeynep Kılıçdaroğlu’nun bir dairesinin bulunduğu Ataşehir’deki rezidans iddialarına ilişkin olarak bugün Meclis'te Araştırma Komisyonu kurulmasını istedi.

Hasan Karakaya şunları yazdı:

"Bu bilgi ve belgeleri gönderen okurum dedi ki; “Gamze Akkuş İlgezdi’nin rezidans işini aydınlatmak istiyorsanız, öyle 10-15 milyon dolarların değil, 20 milyar dolarlık harmanın peşine düşün!..”
“Nasıl yani?” diye sorunca, soruma soruyla karşılık verip, dedi ki;

“Gamze İlgezdi ile Eski Yapı Kontrol Müdiresi Leyla Bölen; Komşu’da 150 milyon dolara bir adanın bütününü almışlar mıdır, almamışlar mıdır?..

Bunu, ister siz araştırın, ister devletin istihbarat birimleri araştırsın!..

Yunanistan’dan 150 milyon dolara satın alınan Ada kimin üzerinedir?..

Leyla Bölen’in mi, yoksa Gamze Akkuş İlgezdi’nin üzerine mi?..

Korkunç bir iddia!..

Bu “iddia” doğruysa, bizler boşa kürek sallıyoruz demektir!..
Şu hâle bakın;

Bizler, “3 rezidans artı 16 lüks daire”den söz ederken, şimdi de,“Yunanistan’da 150 milyon dolara satın alınan Ada”dan söz ediliyor!..

Haa, bir de Leyla Bölen’in, “40 milyon dolarlık 5 rezidansın sahibi”olduğundan söz ediliyor ki; herhalde “Durbakayım Nazmi” bize bir bilgi verir!..