Medya
18 Şub 2016 11:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:21

Akit yazarı Ankara saldırısından Can Dündar'ı sorumlu tuttu!

Akit gazetesi yazarı Ali Karahasanoğu, Ankara'da 28 kişinin hayatını kaybettiği saldırı ile ilgili Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ı suçladı.

Akit gazetesi yazarı Ali Karahasanoğu, Ankara'da 28 kişinin hayatını kaybettiği saldırı ile ilgili Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ı suçladı.

"MİT TIR'ları" ile ilgili haber yapan Can Dündar'ın Ankara'daki bombaları takip etmediğini söyleyen Karahasanoğlu, "Türk askerlerini şehit ettirecek bombaları, takip etmedin.. Teröristler geldiler.. Ankara’nın göbeğinde.. Askerlerimizin, sivil insanlarımızın yanına kadar.. Bombalı aracı yaklaştırdılar.. Kimse, MİT TIR’larını takip ettiği gibi.. Teröristlerin aracını takip etmediği için.. Teröristlerin araçlarındaki bombaların fotoğraflarını çekmediği için.. Sonuçta askerlerimiz, sivil insanlarımız öldüler..” diye yazdı.

Dündar'ın şu an cezaevinde olmasının da geçerli bir bahane olmadığını öne süren Ali Karahasanoğlu, Dündar'ın daha önceki Reyhanlı saldırısındaki patlamalara neden olan bombaları da tespit edemediğini belirtti.

İşte Karahasanoğlu'nun köşesinden ilgili bölüm:

"(...)Patlama ile birlikte..

“Ah Can, Ah” diyorum..

Devam ediyorum:

“MİT TIR’larında, olmayan silahları var gibi gösterdin.. Büyük gazetecilik başarısı ile, gizli sırları, kendince deşifre ettin.. PKK’lıları korumak için, Esed’i korumak için, MİT TIR’larını adım adım takip ettin de.. Türk askerlerini şehit ettirecek bombaları, takip etmedin.. Teröristler geldiler.. Ankara’nın göbeğinde.. Askerlerimizin, sivil insanlarımızın yanına kadar.. Bombalı aracı yaklaştırdılar.. Kimse, MİT TIR’larını takip ettiği gibi.. Teröristlerin aracını takip etmediği için.. Teröristlerin araçlarındaki bombaların fotoğraflarını çekmediği için.. Sonuçta askerlerimiz, sivil insanlarımız öldüler..”

Can cezaevinden şu cevabı verir mi:

“Ben içerde olmasaydım, onu da takip ederdim!”

Hiç sanmıyorum.

Çünkü Can cezaevinde değilken de..

Bu ülkede patlamalar oldu..

Reyhanlı’da insanlarımız öldü..

Karakollarımız basıldı..

Uzun uzun anlatmaya gerek yok..

Can Dündar’ın tek bir tanesi ile ilgili..

“Silahlar şöyle getirildi” diye, bir haberi yok..

Bir fotoğraf karesi yok..

Onun tek haberi..

MİT TIR’ları ile ilgili..(...)"