Gündem
11 Şub 2016 07:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:20

Akit ve Yeni Şafak gazetelerine eş zamanlı silahlı saldırı!

İstanbul'da Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine silahlı ve molotof kokteylli saldırı gerçekleştirildi. Saldırılarda maddi hasar meydana geldi

Alınan bilgiye göre Bayrampaşa'da bulunan Yeni Şafak gazetesi binası önüne gelen yüzleri maskeli 5 kişi, ellerindeki molotof kokteyllerini binanın girişine attı. Aynı zamanda gazete binasına pompalı tüfekle ateş edildi. Güvenlik görevlilerinin fark etmesi üzerine şüpheliler gazete binası önünden Aksaray-Otogar bağlantı yoluna doğru kaçtı. Molotof kokteyli atılması nedeniyle başlayan yangın güvenlik görevlilerince yangın tüpleri ile müdahale edilerek söndürüldü.

MOLOTOFLAR VE BOŞ KOVANLAR
Olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri çevrede incelemelerde bulundu. Binanın önünde bir çanta içinde kullanılmamış molotof kokteylleri ile boş kovanlar ve kaçan şüphelilerden düşen bir çakmak bulundu.



AKİT'E DE SALDIRDILAR
Bu arada, aynı saatlerde Yeni Akit gazetesinin Küçükçekmece'deki binasına da molotof kokteylli ve silahlı saldırı gerçekleştirildi. Binanın arkasında bulunan otopark girişine gelen yüzleri maskeli şüpheliler, otoparkta bulunan araçlara molotof kokteyli atarak gazete binasına da pompalı tüfekle ateş etti. Şüpheliler daha sonra kaçtı.



BOŞ KOVANLAR BULUNDU
Olay yerine gelen polis ekipleri çevrede incelemelerde bulundu. Gazete binasının arka sokağında çok sayıda boş kovan bulundu.



Polis ekiplerinin her iki gazete ve civarında aldığı geniş güvenlik önlemleri sürüyor. Kaçan şüphelilerin tespiti ve yakalanması için çalışma başlatıldı.