Gündem
20 Mar 2019 17:43 Son Güncelleme: 20 Mar 2019 17:53

Akit TV'den 'Kılıçdaroğlu'na idam' açıklaması!

Akit TV Ankara Haber Müdürleri Mehmet Özmen hakkında soruşturma başlatılmıştı

Akit TV,  canlı yayında “Türk kamuoyu Kılıçdaroğlu gibi bazı isimlerin idam edilmesini bekliyor" diyen Ankara Haber Müdürleri Mehmet Özmen'in sözleriyle ilgili açıklama yaptı. Özmen'in sözlerinin  kurumun görüşü olmadığı belirtilen açıklamada, "Akit TV'de canlı yayında da olsa, kastı aşan böyle bir cümlenin sarf edilmesinden üzüntülüyüz. İlgili arkadaşımıza gereken yaptırımın uygulanacağını kamuoyu ile paylaşıyoruz" denildi.

Akit TV’nin Ankara Haber Müdürü Mehmet Özmen, Ulucanlar Cezaevi’nde, dün yaptığı canlı  yayında "Türk kamuoyu, PKK terör örgütüne, FETÖ terör örgütüne de yandaşlık yapan, kol kanat geren, bağrında besleyen örneğin Kemal Kılıçdaroğlu gibi bazı isimlerin de işte bu darağacında asılmasını, idam edilmesini bekliyor diye düşünüyorum" demişti. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bugün, Özmen hakkında TCK 106/1 maddesi uyarınca tehdit suçundan soruşturma başlattı. 

Akit TV Yönetim Kurulu da bugün, Özmen'in Kılıçdaroğlu'na yönelik sözleriyle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada,  Ankara Haber Müdürü Mehmet Özmen'in, Ulucanlar Cezaevi Müzesi'ni haberleştirirken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili maksadı aşan ifadeler kullandığı belirtildi.

Açıklamada,  "Canlı yayında kullanılan talihsiz ifadelerin kurumun görüşleri olmadığı açıktır. Kullanılan ifadelerin maksadından saptırılarak sosyal medyaya sunulması bir yana, Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik idam talebi içerikli sözler tarafımızca onaylanmamaktadır" denildi.

Akit Medya'nın milli iradeye saygılı olduğu vurgulanan açıklamada, "Milletin tercihlerinin milli iradeyi şekillendireceğine inanıyoruz. Milli iradeye dışarıdan her türlü müdahaleyi de kabul edilemez buluyoruz. Bu çerçevede, CHP lideri Sayın Kılıçdaroğlu veya başka bir siyasiye yapılmış veya yapılacak her türlü müdahalenin karşısındayız. Akit TV'de canlı yayında da olsa, kastı aşan böyle bir cümlenin sarf edilmesinden üzüntülüyüz. İlgili arkadaşımıza gereken yaptırımın uygulanacağını kamuoyu ile paylaşıyoruz" ifadeleri kullanıldı.