Medya
25 Ağu 2018 13:26 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:49

Akit TV'de konuşan Suriyeli gazeteciden şok iddia: Türkiye’deki 37 Suriyeli benim

Akit TV’de yayınlanan “Ankara Kulisi” programında yaşanan ilginç diyalogu Hürriyet yazarı Deniz Zeyrek köşesine taşıdı.

Hürriyet yazarı Deniz Zeyrek, Akit TV'de yayınlanan Ankara Kulisi adlı programın 23 Ağustos'taki yayınında, 'Ortadoğu uzmanı, gazeteci' diye tanıtılan Suriyeli Daniel Abdulfettah'ın sözlerini aktardı.

Zeyrek'in bugünkü 'Bir Suriyelinin itirafı: Ben şu anda 37 Suriyeliyim' başlıklı yazısının ilgili kısımları şöyle:

" — 'Suriye’yi işgal eden sivil halk değildi; 1120 silahlı bir gruptu.'
— 'Siz ‘gelin’ dediğiniz için geldik.'

— '160 bin silahlı adam Suriye’nin kentlerini işgal etti.'

— 'Halep 4 yıl işgal altında kaldı. Oradaki Suriyeliler şehri kuşatan teröristlerden kaçtı. Ben de fırsatını bulduğumda Türkiye’ye kaçtım. Esad geldi Halep’i kurtardı.'

— 'Suriye’den ayrılanların toplam sayısı 3.5 milyondu. BM bu rakamları paylaşıyor. Bunların da sadece 800 bini Almanya’da. Türkiye’nin açıkladığı rakam doğru değil, AB’den para almak için rakam abartılıyor.'

(…)

Diğer yorumcu Nusret Çiçek, Suriyeli Abdulfettah’a sesini de yükselterek “Bizim resmi kurumlar daha yüksek rakamlar veriyor” diye çıkıştı. Bu çıkışa Abdulfettah’ın verdiği yanıtla birlikte tartışmadaki tansiyon da bir anda yükseldi.

(…)

Abdulfettah, iddiasını kanıtlamak için kendisini örnek verdi: “Ben tam 37 kez kayıt yaptırdım, yani şu anda Türkiye’deki 37 Suriyeli benim.” Durmadı, daha da ileri bir iddia ortaya attı: “Hatta gelin Ankara Ulus’ta, Önder Mahallesi’nde ben Mehmet Özmen’i Suriyeli olarak kayıt ettireyim.”

(…)

Abdulfettah, o yayında 'Siz Suriyeliler için ‘Zalimden kaçtılar’ demeye devam ederseniz biz Esad ile barışamayız, dönemeyiz' diyordu."