Gündem
12 Oca 2019 14:21 Son Güncelleme: 12 Oca 2019 14:46

Akit, Çakır'ın tartıştığı başörtülü kızlara çattı!

Dinci Akit’in Sorumlu Yazı İşleri Müdürü ve gazetenin yazarı Ali Karahasanoğlu, Deniz Çakır olayına ilişkin köşesinde dikkat çeken ifadeler kullandı.

Oyuncu Deniz Çakır günlerdir hükümete yakın medyanın hedefindeydi. Deniz Çakır’ın tartışma yaşadığı türbanlılara “hakaret” ettiğini öne sürülerek, “İçkili bir halde gittiği kafede yan masada sohbet eden 6 başörtülü kadına ‘Burası Arabistan mı? Ne geziyorsunuz burada!’ dedi” şeklinde “haberler” yaptılar. Öte yandan Deniz Çakır’ın eski fotoğraflarını olay anında çekilmiş gibi paylaşılarak “sarhoş” ifadesi ile yayımlandılar.

30 Aralık’ta yaşanan olaydan günler sonra, 6 başörtülü kadından 3'ü kameralar eşliğinde savcılığa suç duyurusunda bulundular. Savcılık jet soruşturma başlatarak Deniz Çakır’ı ifadeye çağırdı. Deniz Çakır dün savcılıkta ifade verdi. İfadesinin ardından ise yaptığı açıklamada, “Ben bugüne kadar hiç kimseyi kadın, erkek, başörtülü, başörtüsüz, hayat tarzı, cinsiyeti, dini, inancı, rengi, için ayırmadım. Tam tersine birleştirmek için sosyal projelerde bulundum. Ayrıştırmak için değil, birleştirmek için bir sürü mücadele verdim” dedi.

Oyuncu Çakır’ın eski fotoğraflarını kullanarak olay anında çekilmiş gibi gösteren, Çakır hakkında “içkici”, “sarhoş” şeklinde ifadeler kullanan, üç türbanlı kadının suç duyurusu sırasında canlı yayın yapan dinci Akit TV ve Akit gazeteleriydi.

Bugün ise, dinci Akit’in Sorumlu Yazı İşleri Müdürü ve gazetenin yazarı Ali Karahasanoğlu, Deniz Çakır olayına ilişkin köşesinde dikkat çeken ifadeler kullandı. Deniz Çakır’la tartışma yaşayan türbanlı kadınları uyaran Ali Karahasanoğlu, “Kendinize gelin, hem tesettür, hem de içkili kafe ne demek oluyor” diye yazdı.

Karahasanoğlu’nun o satırları şöyle:

“Başörtülü bayanlara, ‘İçki servisi yapılan bir kafede ne işiniz var’ ikazımızı yapalım..

‘Kendinize gelin, hem tesettür, hem de içkili kafe ne demek oluyor’ diyelim..

Hükümete, ‘İçkili kafeler, AVM’lere de mi girdi’ diye soralım..”

Akit’in Sorumlu Yazı İşleri Müdürü ve yazarı Karahasanoğlu, yazısını ise, “Kapansın şu kısır tartışma!” sözleriyle bitirdi.