Gündem
16 Ara 2014 11:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:59

Akın İpek'ten Tuncay Özkan'a sert tepki!

Gazeteci Tuncay Özkan, Cemaat'e yakın İşadamı Akın İpek'le 6 yıldır süren davasının karar aşamasına geldiğini söylemişti. İpek Grubu, Tuncay Özkan ile aralarında hiçbir davanın veya alacak verecek konusunun bulunmadığını açıkladı.

Kanaltürk ve Bugün TV frekansınının tekrar Tuncay Özkan'a verileceği iddialarına İPEK Grubu sert tepki gösterdi.. Tuncay Özkan, 6 yıldır süren ve 11 ayrı bilirkişinin görevlendirildiği bir dava olduğunu ve Kanaltürk ve Bugün TV'nin kendisine geri verilmesi gerektiğini söylemişti.

İpek Medya Grubu'ndan, Tuncay Özkan'a cevap geldi. Yapılan açıklamada, Tuncay Özkan'ın Bugün TV ve Kanaltürk Televizyonları'na ilişkin sözlerinin anlamsız ve asılsız olduğu belirtilirken; Kanaltürk Televizyonu ile Özkan’ın karşılıklı taraf olduğu hiçbir dava ve hukuki sürecin bulunmadığı ifade edildi.

İşte o açıklamanın tamamı:

"Sn. Tuncay Özkan'ın 15.12.2014 tarihinde bazı medya kuruluşlarına yaptığı  Bugün TV ve Kanaltürk Televizyonları'na ilişkin anlamsız ve asılsız açıklamaları ile ilgili açıklama yapmak gereği hasıl olmuştur.

Öncelikle belirtmek ve vurgulamak isteriz ki;

Kanaltürk Televizyonu ile Tuncay Özkan’ın karşılıklı taraf olduğu hiçbir dava ve hukuki süreç bulunmamaktadır.

Tuncay Özkan’ın Bugün TV'ye ilişkin açıklamalarının tamamı ise gerçek dışıdır. Bugün TV grubumuz tarafından Kanaltürk’ün alımından yaklaşık bir sene sonra 01 Mayıs 2009 tarihinde Türkiye’de televizyon kuruluşuna yönelik  hukuki süreçler takip edilerek  kurulmuştur. Tuncay Özkan’ın ve/veya Kanaltürk Televizyonu'nun eski hissedarlarının Bugün TV ile hiçbir bağlantısı yoktur.

Ahmet Burak Mızrak ile yapılan satış anlaşmasına göre;

10 milyon dolar Ahmet Burak Mızrak'ın banka hesabına havale edilmiş, nakten ödenmiştir. Bunun dışında 15 milyon dolar yine satış anlaşmasına göre Kanaltürk'ün geçmiş borçları için ödenmiştir.

Toplam 25 milyon dolar olan bu ödemelerin tamamı resmi olarak kayıtlarda mevcuttur.

Bu ödemeler yapıldıktan sonra, Kanaltürk Televizyonu'nun eski hissedarlarından Ahmet Burak Mızrak'ın açtığı iki adet dava bulunmaktadır.

Bu davalar sadece ek ve haksız para talep eden  davalardır.

Bu davaların dışında şirketlerin iadesi ile ilgili hiç bir dava yoktur; aksi yöndeki açıklama tamamen hayal ürününüdür.

Kamuoyunda yer alması sebebi ile davaların muhteviyatı ile ilgili bilgi vermek de faydalı olacaktır.

Dava konusu; eski hissedar Ahmet Burak Mızrak’ın teknik ekipmanların teslimi/teslimin mümkün olmaması halinde rayiç bedelin talebi ile açmış olduğu davadır.

Bu davalardan hiçbirinde 11 kişilik bilirkişi süreci yoktur. Başından beri aynı bilirkişi heyeti tarafından rapor düzenlenmekte ve hukuki süreç devam etmektedir.

Davalarda  esas olarak ek ve haksız “PARA” talebi dışında başkaca bir talep bulunmamaktadır.

Saygılarımızla

İpek Medya Grubu"